compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU

The Double

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van The Double

Delen op facebook
The Double
Nederlandse première: 26-6-2014
Verenigd Koninkrijk, 2013, 93 min,

Simon is een timide man die nergens aansluiting vindt. Op zijn werk zien ze hem niet staan, zijn moeder maakt hem belachelijk en de vrouw van zijn dromen negeert hem. Dan krijgt hij een nieuwe collega die sprekend op hem lijkt maar overloopt van zelfvertrouwen.

Bekijk bij:

CinememberNETFLIX

The Double trailer en bijzonderheden

De eerste zin van het personage van Natalie Paige is ´Idiot!´, dit is ook de titel van een van Fyodor Dostoevskys andere boeken. Fyodor Dostoevsky is de auteur van het boek waar deze film op gebaseerd is.

Trailer van The DoubleBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Doublehttps://i1.ytimg.com/vi/JPKBS6cya7w/hqdefault.jpg2014-06-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Jesse Eisenberg die hier een dubbelrol speelt, kennen we uit The Social Network, Zombieland en Adventureland.
Recentelijk verscheen ook al Enemy (2014), een film met een vergelijkbaar thematiek over een man die jaloers wordt op z'n "dubbele" of is het zijn alter-ego. In de jaren '80 maakte regisseur Ate de Jong de film Een Vlucht Regenwulpen (1981) waarin Jeroen Krabbé zijn alter-ego ontmoet, naar een verhaal van Maarten 't Hart.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Alcove Entertainment, Attercop Productions, British Film Institute (BFI), D Films, Film4, Magnolia Pictures, Mars Distribution, StudioCanal, Vertigo Média Kft.

Cast & Regisseur

Jesse Eisenberg

Simon / James
Sally Hawkins

Receptionist
Rade Serbedzija

Frightening Old Man

Nieuws over The Double