compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 23-3 t/m 29-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Chris Cooper

Chris Cooper

Chris Cooper: films, nieuws

 

Biografie van Chris Cooper

Chris Cooper werd in 1951 in Kansas City geboren. Hij studeerde landbouwkunde en drama aan de universiteit van Missouri en verhuisde na zijn studies naar New York. Zijn eerste acteer optredens waren in 'Matewan' (1987) en in de miniserie 'Lonesome Dove' (1989). In 1996 verscheen hij in Joel Schumachers A Time to Kill en in American Beauty.

In 2003 won hij een Academy Award en een Golden Globe voor zijn rol in Adaptation. Hij speelde ook in The Bourne Identity en The Bourne Supremacy. Hij wordt vaak gecast voor een regerings- of militair karakter.

In 2005 verscheen hij in drie goed ontvangen films: Jarhead, Capote en Syriana. In de thriller Breach (2007) kreeg hij zijn eerste hoofdrol. In hetzelfde jaar verscheen hij als een regering beambte in de actie thriller The Kingdom.

Trivia over Chris Cooper

Chris Cooper is vanaf 1983 getrouwd met actrice Marianne Leone Cooper. Hun zoon overleed aan verlamming ten gevolge van een letsel in de hersenen. Er is een fonds opgezet dat zijn naam draagt, de Jesse Cooper Foundation.

Cooper was in eerste instantie bang om de rol van getraumatiseerde soldaat te spelen in American Beauty.

Hij heeft ballet gedaan op het Stephens College in Columbia.

Chris Cooper In het nieuws

(c) Remain in Light

Demolition recensie

'Niet subtiel'

13-4-2016 Jake Gyllenhaal is in tranen nadat hij zijn vrouw verliest bij een auto-ongeluk. Alleen zijn het geen echte tranen. Hij oefent het huilen in een spiegel vlak voor de begrafenis.

Box Office Update - week 30 / 2008

Magere opbrengst voor The Dark Knight

29-7-2008 Ondanks de verwachte eerste plaats van The Dark Knight dit weekend, is de opbrengst lang niet zo hoog als verwacht.

Laatste filmnieuws

Chris Cooper Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 9-7-1951
Chris Cooper krijgt vaak de bijrol van regeringsambtenaar of militair toebedeeld in goed ontvangen films, waaronder American Beauty, The Bourne Identity en Capote. In 2007 speelde hij zijn eerste hoofdrol in de thriller Breach.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

64 films in Nijmegen deze week

64 films in Nijmegen deze week64 films zijn te zien in Nijmegen deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl