compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Seabiscuit

Seabiscuit

***00
Waardering: 3/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweld

drama

Pitch van Seabiscuit
Tobey Maguire als jockey
Tobey Maguire als jockey
Delen op facebook
Seabiscuit
Nederlandse première: 4-3-2004
Verenigde Staten, 2003, 140 min,
Voormalig fietsenmaker Charles Howard (Bridges) is schatrijk geworden door de auto te introduceren in het westen van de Verenigde Staten en koopt een paard. Het was een gouden zet: Seabiscuit bleek een legendarisch racepaard te zijn, dat in de jaren '30 hoge ogen gooide met zijn jockey (Maguire) en trainer (Cooper).
bijzonderheden over Seabiscuit
De rol van Seabiscuit werd door maar liefst 10 paarden 'vertolkt'. Gebaseerd op de gelijknamige <i>bestseller</i> roman van schrijfster Laura Hillenbrand. Seabiscuit beheerste in de crisisjaren een paar jaar lang het Amerikaanse nieuws. Zijn positie als underdog maakte hem populair bij het grote publiek, dat gebukt ging onder de economische crisis en de Amerikaanse Droom al bijna had opgegeven. Niet alleen het paard, ook de drie belangrijkste mannen in zijn leven spraken tot de verbeelding. Eigenaar Charles Howard, paardentrainer John Smith en jockey Red Pollard waren elk op hun eigen manier buitenbeentjes. Samen vormden ze een onverslaanbaar team.
Werd genomineerd voor 7 Oscars, maar wist er geen te verzilveren.
Aanloop van Seabiscuit
Gary Ross' tweede speelfilm als regisseur. Hij debuteerde met de film Pleasantville (1998). Chris Cooper won eerder voor zijn bijrol in Adaptation een Oscar.
Recensies van Seabiscuit
BioscoopAgenda van Seabiscuit

Seabiscuit in de bioscoop

Wil je Seabiscuit zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 3 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Film over het legendarische racepaard dat in de jaren '30 hoge ogen gooide met zijn jockey (Maguire) en trainer (Cooper).Meer films op DVD / BR

DVD algemeen