compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 22-4 t/m 28-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Jeff Bridges

Jeff Bridges

Jeff Bridges: films, nieuws

 

Biografie van Jeff Bridges

Jeff Bridges werd in 1949 in Californië geboren als zoon van de bekende film- en televisiester Lloyd Bridges en actrice "Dorothy Dean Bridges". Hij verscheen in 1951 al samen met zijn broer en moeder in de film "The Company She Keeps" en met zijn vader in de televisieserie 'Sea Hunt'.

In 1969 speelde hij een soort jongere versie van zijn vader in de televisiefilm "Silent Night, Lonely Night". In 1971 verscheen hij in The Last Picture Show van "Peter Bogdanovitch". Hij ontving een Oscarnominatie voor zijn rol, die de toon zette voor zijn latere rollen: dwalend, roekeloos, ondeugend en onvoorspelbaar.

Dankzij zijn aantrekkelijke uiterlijk, constante grijns en verlegen charme verwierf hij in de jaren zeventig veel rollen. De meest bekende daarvan waren o.a. die van een boxer in Fat City, zijn rol in de western Bad Company en die van bankovervaller in "Thunderbolt and Lightfoot". Ondanks deze rollen werd hij minder gewaardeerd dan Dustin Hoffman, Robert De Niro en Al Pacino, misschien vanwege zijn makkelijke en natuurlijke karakter. Toch boekte hij veel succes met zijn rol in The Fabulous Baker Boys (1989). En daarop volgden nog grotere successen als The Fisher King, "American heart", Fearless, The Big Lebowski en The Contender (waarmee hij zijn vierde Oscarnominatie in de wacht sleepte).

In 2010 won Jeff eindelijk zijn eerste Oscar voor Crazy Heart (2009). Hij bedankte in zijn speech zijn (overleden) ouders die hem de liefde voor showbizz hebben bijgebracht. Ook bedankte hij zijn vrouw Sue voor haar steun. De twee zijn al 33 jaar bij elkaar en hebben samen drie dochters: Isabelle, Jessie en Hayley.

Trivia over Jeff Bridges

Jeff Bridges is naast acteur ook een getalenteerde gitarist.

Zijn hobby is fotograferen.

Bridges staat bekend om zijn liberale politieke opvattingen.

Jeff Bridges In het nieuws

Wie wint de Oscar 2017?

25-2-2017 Het leukste van de Oscars is om ze te voorspellen om er vervolgens achter te komen dat je er volkomen naast zit! BiosAgenda doet ook een poging.

Genomineerden Oscars 2017 bekend

24-1-2017 Zojuist zijn de genomineerden van the Acacdemy Awards bekend gemaakt, beter bekend als de Oscars. Vooral La La Land kreeg veel nominaties: 14 stuks om precies te zijn.

De prijs waar het allemaal om te doen is.

BAFTA's maakt genomineerden bekend

10-1-2017 De awards vliegen je deze dagen om de oren. Vandaag komen daar de BAFTA's bij, de belangrijkste Britse filmprijzen. Vooral La La Land is veel genomineerd.

Ryan Gosling en Emma Stone in La La Land

Golden Globes maakt genomineerden bekend

12-12-2016 Het is echt weer het seizoen van de awards. Vandaag zijn daar de Golden Globes aan toegevoegd, één van de belangrijkste prijzen voor film en televisie. Vooral La La Land heeft veel nominaties.

Chris Pine speelt zijn beste rol in Hell or High Water (c) The Searchers

Hell Or High Water recensie

'Een van de beste films van het jaar'

20-10-2016 Als je het verhaal van Hell Or High Water uiteen zet zou je misschien denken dat je hier te maken hebt met een standaard western of een simpele actiefilm. Niets is minder waar want Hell Or High Water is een van de beste films van het jaar.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Jeff Bridges Feiten

Jeff Bridges in Living in the Future's Past
acteur, producent, stemacteur
Geboren 4-12-1949
Jeff Bridges verscheen als zoon van een bekend acteerkoppel al op vroege leeftijd in films en televisieseries. Hij werd bekend als vertolker van roekeloze, ondeugende en onvoorspelbare rollen in o.a. The Big Lebowski.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+