compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Big Lebowski

The Big Lebowski

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikAngst

filmhuis

Pitch van The Big Lebowski
John Goodman (Walter Sobchak)
John Goodman (Walter Sobchak)
Delen op facebook
The Big Lebowski
Nederlandse première: 14-5-2018
Verenigde Staten, 1998, 115 min,
Oude hippie 'The Dude' Lebowski houdt zich vooral bezig met blowen, bowlen en ouwehoeren met zijn twee bowlvrienden. Als hij door gangsters wordt aangezien voor een miljonair met dezelfde achternaam wordt hij meegesleurd in een ontvoeringsdrama.
trailer en bijzonderheden over The Big Lebowski
Veel van de slonzige kleding die The Dude draagt in de film, zijn van Jeff Bridges zelf. De sandalen zou hij vandaag de dag nog steeds dragen.
Aanloop van The Big Lebowski
De gebroeders Coen hebben een geheel eigen oeuvre gemaakt met films als Raising Arizona en The Hudsucker Proxy. Voorlopig hoogtepunt in hun carrière is de film Fargo.
BioscoopAgenda van The Big Lebowski

The Big Lebowski in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Vol met onvergetelijke personages en scènes, de veel geciteerde The Big Lebowski is een filmklassieker van Academy Award©-winnende filmmakers Joel en Ethan Coen. 'The Dude' Lebowski (Oscar©-winnaar Jeff Bridges) wordt verward met een man met dezelfde naam en komt - samen met zijn bowlingvrienden - in een wereld terecht van misdaad en mysterie. Op The Dude Day (maandag 14 mei) keert The Big Lebowski terug in de Nederlandse bioscopen om zijn twintigste verjaardag te vieren. Verder met onder anderen: John Goodman, Steve Buscemi, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman en John Turturro. Geregisseerd door Joel en Ethan Coen (Fargo, No Country For Old Men en True Grit).