compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > John Goodman

John Goodman

John Goodman: films, nieuws

 

Biografie van John Goodman

John Goodman en Jeff Bridges in The Big Lebowski
John Goodman en Jeff Bridges in The Big Lebowski
John Goodman werd in 1952 in Missouri geboren. Hij kreeg een beurs voor rugby, maar raakte geblesseerd en besloot acteur te worden. Hij verhuisde naar New York waar hij in eerste instantie in theaters en televisiereclames optrad. Hij verwierf een plek in verschillende late night shows, waaronder 'Late Night with Conan O'Brien', hij was en is één van de favoriete gasten bij 'Saturday Night Live' (1977) en speelde van 1988 tot 1997 in de met een Emmy Award bekroonde serie 'Roseanne'.

Hij vond zijn plek in de filmindustrie bij het regisseur duo Joel en Ethan Coen, waaronder Barton Fink (1991), The Big Lebowski (1998) en O Brother, Where Art Thou? (2000). Hij bleef ook op televisie verschijnen, waaronder in 'The West Wing' en hij is vanaf 2007 de voice over in Dunkin' Donuts reclames.

De rol van Fred Flintstone was hem op het lijf geschreven. Ook in de "Blues Brothers" was hij op zijn plek. Hij speelde terzijde van de twee broers van 1995 tot 2001. Wegens gezondheidsproblemen moest hij er toen mee stoppen. Zijn meest recente rol is in de filmversie van de Japanse animatie Speed Racer. Hij is de vader van Emile Hirsch, de Speed Racer.

Trivia over John Goodman

John Goodmans eerste tv optreden was voor ene Burger King reclame. Hij hoefde alleen een hap te nemen uit een hamburger en had geen tekst.

Zijn eerste baan was die van kaatser.

Heeft een dochter met Anna Elizabeth Hartzog, die hij ontmoette tijdens een filmopname.

John Goodman In het nieuws

Jeff Daniels in 'Arachnophobia' (1990)

Remake spinnenhorror Arachnophobia

14-6-2018 Steven Spielberg en James Wan gaan een remake van de horrorkomedie Arachnophobia (1990) maken, waarin gigantische, moorddadige spinnen een hoofdrol spelen. Het is nog niet bekend wie de regisseur wordt. Spielberg en Wan zullen niet regisseren.

Jeff Bridges als 'The Dude' Lebowski (c) 1998

Big Lebowski-dag in meer dan 80 bioscopen

14-5-2018 Op maandag 14 mei is het precies 20 jaar geleden dat The Big Lebowski uitkwam. Om dit te vieren wordt de cultklassieker van de Coen-broertjes in meer dan 80 bioscopen vertoond tijdens 'The Dude Day'.

John Goodman in sci-fi

1-12-2016 John Goodman gaat een rol spelen in Captive State, de nieuwe film van "Ruprt Wyatt" die eerder Rise of the Planet of the Apes maakte. De nieuwe film is tot nu toe vrij geheimzinnig: er is nog niets bekend over het plot.

Geen Big Lebowski sequel

24-5-2013 Slecht nieuws voor de fans: er komt geen vervolg op The Big Lebowski. Dit hebben regisseurs Joel Coen en Ethan Coen bekend gemaakt in Cannes.

Deze week in première: speelweek 45

7-11-2012 Het is weer woensdag en dat betekent dat er weer nieuwe films aankomen. Het zijn er deze week weer zeven en we zetten ze zoals altijd weer op een rij. De film van de week is Argo.

<  12  >
Laatste filmnieuws

John Goodman Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 20-6-1952
Acteur John Goodman begon zijn carrière in theater en televisiereclames. Hij speelde in veel late night shows in Amerika en werd bekend door zijn rollen in films als "O Brother Where Art Thou?" en de "Blues Brothers".

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

82 films in Den Haag deze week

82 films in Den Haag deze week82 films zijn te zien in Den Haag deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl