compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 20-1 t/m 26-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 42: nieuw in de bios!

Speelweek 42: nieuw in de bios!

Er komen zes mooie nieuwe films uit deze week! Zoals altijd zetten we weer alles op een rij. De film van de week is Hell or High Water.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Als twee broers, gespeeld door Ben Foster en Chris Pine, hun ranch dreigen te verliezen beginnen ze overvallen op kleine banken. Ze hopen buiten schot te blijven omdat het om kleine bedragen gaat maar dan gaat een bijna gepensioneerde Texas Ranger (Jeff Bridges) er zich mee bemoeien.

Deze film, eerder bekend als Comancheria, werd uitgeroepen tot beste niet-uitgevoerde script in 2012.

Dan La fille inconnue, de nieuwe film van de Dardenne broers (Deux jours, une nuit). Jenny is een huisarts in Serraing, nabij Luik. Op een avond wordt er bij haar aangebeld maar Jenny besluit niet meer open te doen. De volgende dag wordt het lichaam van een jong meisje gevonden. Jenny gaat uit schuldgevoel op zoek naar de identiteit van het meisje.

Meer weten over de film? Lees dan het interview met Jean-Pierre en Luc Dardenne!

Iets heel anders: Jack Reacher: Never Go Back. Jack Reacher keert terug naar zijn oude militaire basis. Daar blijkt dat er iemand een zestien jaar oude moord in zijn schoenen wil schuiven. Als voortvluchtige komt hij erachter dat er sprake is van een grote samenzwering.

Cobie Smulders speelt hier de rol van Susan Turner. We kennen haar uit de Marvelfilms en How I Met Your Mother.

Keeping Up with the Joneses is een komedie met onder andere Zach Galifianakis en Isla Fisher. Een doodgewoon stel kijkt raar op als er een nieuw stel tegenover hen komt wonen. Hun nieuwe buren zijn niet alleen zeer knap, maar ook mysterieus. Ze komen erachter dat hun nieuwe buren geheim agenten zijn. Al snel worden ze onderdeel van een operatie.

De rol van de buurvrouw wordt gespeeld door Gal Gadot. Zij speelde eerder de rol van Wonder Woman in Batman v Superman: Dawn of Justice.

In Genius denkt boekenredacteur Max Perkins dat hij een genie heeft ontdekt als hij het duizend pagina's tellende boek van Thomas Wolfe leest. Perkins en Wolfe bewerken het boek maandenlang waarbij ze een steeds hechtere band krijgen. Als het boek uitkomt wordt Wolfe steeds meer paranoïde.

De echte Maxwell Perkins leefde van 1885 tot en met 1947. Naast het boek van Wolfe werkte hij ook aan werken van F. Scott Fitzgerald en Ernest Hemingway.

Dan zijn we alweer toe aan de laatste film: "The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years". De hoogtijdagen van de liveconcerten van The Beatles duurden van 1963 tot 1966. In deze documentaire zien we muziek, interviews en verhalen uit deze Beatlemania dagen.

De maker van deze film is Ron Howard die eerder films regisseerde als In the Heart of the Sea en Apollo 13 en recent nog Inferno.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.