compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 9-7 t/m 15-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Maggie Gyllenhaal

Maggie Gyllenhaal

Maggie Gyllenhaal: films, nieuws

 

Biografie van Maggie Gyllenhaal

Maggie Gyllenhaal in The Kindergarten Teacher
Maggie Gyllenhaal in The Kindergarten Teacher
Maggie Gyllenhaal werd in 1977 in New York geboren als dochter van regisseur Stephen Gyllenhaal en scriptschrijver Naomi Foner. Ze studeerde literatuur en Oosterse religies en bracht een zomer door op de Royal Academy of Dramatic Arts. Haar eerste filmrollen waren geregisseerd door haar vader. Ze speelde in 'Waterland'(1992), 'A Dangerous Woman' (1993) en Homegrown (1998).

Na haar eindexamen had ze een aantal bijrollen in 40 Days and 40 Nights, Riding in Cars with Boys, Cecil B. Demented en Donnie Darko, waarin ze de zus van Jake Gyllenhaal speelde, in het echt ook haar broer. Ze brak door met haar rol in de zwarte komedie Secretary (2002), waarvoor ze voor de Golden Globe werd genomineerd.

In 2003 had Gyllenhaal weer een aantal bijrollen in o.a. Adaptation en Mona Lisa Smile. Ze werd uitgenodigd voor de Academy of Motion Picture Arts and Science. Naast filmwerk heeft ze ook theaterproducties gedaan, reclamespotjes en modellenwerk. In 2008 verscheen ze in The Dark Knight, de derde Batman film.

Trivia over Maggie Gyllenhaal

Maggie Gyllenhale heeft in drie films samen met haar broer gespeeld: A Dangerous Woman, Homegrown en Donnie Darko.

Haar moeder is een met de Golden Globe en Oscar genomineerde script schrijver. Haar vader is een voor de Emmy genomineerde regisseur.

Gyllenhaal is verloofd met acteur Peter Sarsgaard, bekend van Boys Don't Cry.

Maggie Gyllenhaal In het nieuws

'Teleurstellend'

8-4-2015 De film Frank ging op premiere op het Sundance festival waar hij zeer goed werd ontvangen. Er ontstond een lichte hype rond de film die nu eindelijk in Nederland is te zien. Is de hype terecht?

Fassbender en Gyllenhaal in Frank

2-1-2013 Michael Fassbender en Maggie Gyllenhaal gaan een rol spelen in de Ierse komedie Frank. De film gaat over een muzikant die zich aansluit bij een excentrieke rockband.

Laatste filmnieuws

Maggie Gyllenhaal Feiten

acteur
Geboren 16-11-1977
Maggie Gyllenhaal had haar eerste filmrollen in films die door haar vader werden geregisseerd. In 2002 brak ze door met haar rol in Secrertary. Naast film acteert ze ook in theater en reclamespotjes en werkt ze als model.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

63 films in Maastricht deze week

63 films in Maastricht deze weekDe laatste filmvertoning in Maastricht is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl