compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Kindergarten Teacher

The Kindergarten Teacher

***1/20
Waardering: 3.5/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

drama, filmhuis

Pitch van The Kindergarten Teacher
Maggie Gyllenhaal (Lisa Spinelli)
Maggie Gyllenhaal (Lisa Spinelli)
Delen op facebook
The Kindergarten Teacher
Nederlandse première: 15-11-2018
Verenigde Staten, 2018, 96 min,
Een kleuterjuf raakt geobsedeerd door het talent van één van haar leerlingen, ze is overtuigd dat hij een wonderkind is. Hoe meer zij zich wil inspannen voor het kind, hoe obsessieve haar gedrag wordt.
trailer en bijzonderheden over The Kindergarten Teacher
Remake van een Israëlische film Haganenet (2014), die veel filmprijzen won. Regisseur Sara Colangelo won prijs voor beste regie tijdens de prestigieuze Sundance filmfestival.
Aanloop van The Kindergarten Teacher
Regisseur Sara Colangelo maakte eerder de speelfilm "Little Accidents" (2014) die niet in Nederland is uitgebracht, de film was ook een remake van haar eigen korte film met dezelfde titel.
Actrice Maggie Gyllenhaal is vooral bekend van filmhuis speelfilms zoals Donnie Darko (2001) en Secretary (2002), maar maakt af en toe ook uitstapjes naar commerciëlere producties zoals The Dark Knight (2008) en White House Down (2013).
BioscoopAgenda van The Kindergarten Teacher

The Kindergarten Teacher in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Wanneer de eenzame kleuterjuf Lisa (Maggie Gyllenhaal) ontdekt dat een vijfjarige leerling uit haar klas een bijzondere gave heeft, raakt ze gefascineerd door het kind en neemt ze hem onder haar hoede. Door haar verwoede pogingen het talent van het kind te ontwikkelen, komt ze in een neerwaartse spiraal terecht waarin goede bedoelingen een gevaarlijke obsessie dreigen te worden.