compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Harrison Ford

Harrison Ford

Harrison Ford: films, nieuws

 

Biografie van Harrison Ford

Harrison Ford werd in Chicago geboren. Zijn ouders zijn allebei acteur geweest. Ford was in zijn jeugd erg actief in de padvinderij, waarvan in de Indiana Jones films gretig gebruik is gemaakt. In eerste instantie probeerde hij na zijn middelbare school werk te vinden als radio voice over, maar toen hij daar niet werd aangenomen, belandde hij bij Columbia Pictures' nieuwe talenten programma. Zijn eerste rol was in "Dead Heat on a Merry-Go-Round" in 1966.

In de late jaren zestig stapte hij over naar Universal Studios en speelde kleine rollen in televisieseries, waaronder 'Gunsmoke', 'Ironside' en 'The FBI'. Omdat hij ontevreden was over zijn filmrollen leidde hij zichzelf op tot timmerman. Hij begon weer te spelen toen George Lucas hem vroeg voor American Graffiti in 1973. Dit gaf zijn carrière een flinke boost, waardoor hij werd gecast in The Conversation en Apocalypse Now. In 1975 kreeg hij de rol van Han Solo in de Star Wars films. En in 1981 volgde het begin van zijn grote succes als Indiana Jones in de films onder samenwerking van George Lucas en Steven Spielberg.

Na zijn succes in de Star Wars en de Indiana Jones films speelde Ford in een aantal dramatische actiefilms, waaronder Witness en Frantic en meer dramatische rollen in What Lies Beneath en Presumed Innocent. De vierde Indiana Jones film, "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull" is net uit.

Trivia over Harrison Ford

Blade Runner trailer
Harrison Ford is wel een van de financieel meest succesvolle acteurs, maar hij heeft maar één Oscar gewonnen, voor zijn rol in Witness

Harrison bewaakt zijn privéleven zeer goed, hij is één van Hollywoods meest private acteurs.

Harrison Ford is een overtuigd democraat. Hij heeft de Irak oorlog publiekelijk afgewezen in 2003.

Harrison Ford In het nieuws

Harrison Ford en Shia LaBeouf in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (c) 2008

Opnames nieuwe Indiana Jones van start in 2019

Array

20-3-2018 Steven Spielberg heeft onthuld dat de opnames voor 'Indiana Jones 5' in april 2019 van start gaan. In de film zal de 75-jarige acteur Harrison Ford weer een rol spelen.

De eerste beelden van 'Solo'.

Eerste teaser van nieuwe Star Wars (video)

Array

5-2-2018 De eerste beelden van de allernieuwste Star Wars-film Solo: A Star Wars Story zijn openbaar gemaakt. Het tipje van de sluier werd opgelicht met de vertoning van de allereerste trailer in de pauze van het Amerikaanse sportevenement de Superbowl.

Alden Ehrenreich

Hoofdrolspeler Han Solo film bekend

Array

6-5-2016 Het is bekend wie de rol van Han Solo gaat spelen in een film over zijn jonge jaren. De keuze is gevallen op Alden Ehrenreich. Hij was eerder te zien in "Hail, Ceasar!" en Beautiful Creatures.

Sylvia Hoeks (c) Arjo Frank

Sylvia Hoeks in Blade Runner 2

Array

27-4-2016 Sylvia Hoeks gaat een rol spelen in Blade Runner 2. Het zou gaan om een hoofdrol.

Harrison Ford keert terug voor Indiana Jones 5

Array

16-3-2016 Eind december werd bekend dat er een vijfde Indiana Jones zat aan te komen. Nu is bekend geworden dat zowel Harrison Ford als Steven Spielberg zullen terugkeren.

<  12345  >
Laatste filmnieuws

Harrison Ford Feiten

Harrison Ford in The Call of the Wild
acteur, stemacteur
Geboren 13-7-1942
Harrison Ford begon pas op latere leeftijd met acteren. Vooral zijn rollen in Star Wars en Indiana Jones maakten hem bekend.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

66 films in Den Haag deze week

66 films in Den Haag deze weekDe laatste filmvertoning in Den Haag is vanavond om 21:55 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl