compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Juni: de must-sees van deze filmmaand
Filmoverzicht

Juni: de must-sees van deze filmmaand

Het is alweer 1 juni. Dat betekent dat BiosAgenda de filmtips voor de komende maand op een rij zet in een handig traileroverzicht.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Zo is daar Rendez-Vous, de nieuwe film van Antoinette Beumer gebaseerd op het boek van Esther Verhoef. Simone vertrekt met man en kinderen naar 'la douce France'. Het plan is om van het bouwval een prachtige bed and breakfast te maken maar eenmaal aangekomen blijkt de verbouwing lastiger dan gedacht. Als Simone dan ook nog eens valt voor de charmes van één van de bouwvakkers is het complexe plaatje helemaal compleet.

Ook de moeite waard is Unfriended, Terwijl ze aan het videochatten zijn, ontvangt een groep vrienden een bericht van een vriendin die precies een jaar eerder zelfmoord pleegde. Initieel denken ze dat het een bizarre grap is, maar de mysterieuze persoon onthult duistere geheimen en lijkt controle te kunnen uitoefenen op de vrienden. Stuk voor stuk doen ze zichzelf de meest vreselijke dingen aan terwijl de anderen alleen maar kunnen toekijken.

Dan een film waar mensen al lang naar uitkijken: Jurassic World. 22 jaar na de gebeurtenissen in Jurassic Park is er dan toch echt een succesvol dinosaurus themapark gebouwd op Isla Nublar. Maar zo langzamerhand beginnen de omzetten terug te lopen. De bazen van Jurassic World komen met een geweldig idee: ze maken door middel van genetische manipulatie een unieke dino die geheid hordes nieuwe bezoekers trekt. Het nieuwe monster is echter ook een stuk sterker en slimmer dan verwacht.

Dan iets heel gaafs: Blade Runner wordt opnieuw in de bioscoop uitgebracht. Van deze film zijn meerdere versies en het gaat hier om de zogenaamde director's cut, de versie die het meest in overeenstemming is met de visie van de regisseur. In de film moet een detective (Harrison Ford) 5 replicas vernietigen die met een gekaapt ruimteschip naar de aarde zijn teruggekeerd. Hij vraagt zich steeds meer af wat menselijk is.

Fans van Michiel Huisman moeten zeker naar The Age of Adaline: Het leven van de beeldschone Adaline (Blake Lively) wordt opgeschrikt wanneer ze een auto-ongeluk krijgt. Het ongeval blijkt een vreemde bijwerking te hebben: Adaline wordt niet meer ouder. Ze ziet haar kinderen bejaard worden en geeft na een aantal pogingen ook haar liefdesleven op. Want hoe kun je een leven met iemand opbouwen als je niet samen oud wordt? Alles verandert wanneer Adaline de charismatische Ellis (Michiel Huisman) ontmoet. Hij trekt haar uit haar isolement en neemt haar mee naar zijn ouders. Maar is Ellis na al die jaren wel de juiste persoon om haar geheim mee te delen?

Ook mooi is Infinitely Polar Bear: Cam Stuart (Mark Ruffalo) is een manisch depressief zooitje van een vader. Maar dan besluit hij het roer om te gooien en de zorg van zijn twee dochters op zich te nemen.

Leuk voor de jeugd is Code M: Als haar opa een auto-ongeluk krijgt, neemt de 11-jarige Isabel zijn zoektocht naar het legendarische zwaard van musketier D'Artagnan van hem over. Samen met neef Rik en vriend Jules gaat ze op avontuur door kastelen en grotten. Maar ze merkt al snel dat ze niet de enigen zijn die op zoek zijn naar het waardevolle zwaard.

Dan Danny Collins: de inmiddels grijzer wordende muzikant Danny Collins (Al Pacino) blijft hangen in zijn verleden; zijn wereld is nog steeds gevuld met sex, drugs, en jonge meiden. Als hij tot de ontdekking komt dat hij ooit een brief heeft 'gekregen' van John Lennon, besluit hij dat het roer om moet. Hij gaat op pad om zijn familie eindelijk de aandacht te geven die ze lang niet hebben gehad, hij zoekt naar de ware liefde, en begint nieuwe muziek te maken.

We sluiten de boel af met Prins: Ayoub is ontzettend verliefd op Laura. Maar zoals zo vaak bij verliefdheden, ziet zij hem niet staan. Tijdens zijn pogingen om Laura toch voor zich te winnen, loopt Ayoub de criminele Kalpa tegen het lijf. Hij wordt, met zijn knalpaarse Lamborghini Diablo, de afleiding waar Ayoub naar smacht. Maar tegelijkertijd is Kalpa ook een slechte invloed. Langzaamaan begint Ayoubs leven uiteen te vallen en moet hij belangrijke keuzes gaan maken.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.