compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Fugitive

The Fugitive

***1/20
Waardering: 3.8/5

actie, mysterie, thriller

Pitch van The Fugitive
Dr. Richard Kimble wordt ten onrechte gearresteerd voor de moord op zijn vrouw. Hij ontsnapt tijdens zijn transport naar de gevangenis en begint zelf een zoektocht naar de echte dader. Hij wordt hierbij op de hielen gezeten door US-Marshall Samuel Gerard, die ook steeds minder overtuigd raakt van de schuld van Kimble.
Delen op facebook
The Fugitive
Verenigde Staten, 1993, 130 min,
trailer en bijzonderheden over The Fugitive
'I didn't kill my wife,' roept dr. Kimble tegen zijn achtervolger, US Marshall Samuel Gerard (Jones). Jones' reactie, een ironisch beetje schamper uitgesproken 'I don't care' is inmiddels een klassieke filmquote, en leverde Jones zeer waarschijnlijk de Oscar voor de Beste Bijrol op. Hoewel, bijrol. Tommy Lee Jones heeft meer dialoog in deze actiethriller dan 'hoofdrolspeler' Harrison Ford. Levert ook een veel betere acteerprestatie dan Ford, die houten klaas, en verdient zowaar zijn Hollywood-onderscheiding. Overigens 'I don't care' stond niet in het script, maar werd door Jones ter plekke verzonnen.
BioscoopAgenda van The Fugitive

The Fugitive in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.