compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch

Darth Vader zet zich in om de rebellie tegen Het Keizerrijk de kop in te drukken. De rebellen hebben een basis op de ijsplaneet Hoth. Wanneer keizerlijke troepen arriveren om de rebellen te vernietigen vluchten Han Solo en Princess Leia naar Cloud City, waar ze gevangen worden genomen door Vader. Luke Skywalker reist af naar de planeet Dagobah, waar hij door de Jedi-meester Yoda in de Force getraind wordt.
Delen op facebook
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Verenigde Staten, 1980, 124 min,

Bekijk bij:

Disney+

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back trailer en bijzonderheden

De belichting voor de Special Effects (SFX) was tijdens de opnames zo sterk dat er verschillende modellen door zijn gesmolten.

Trailer van Star Wars: Episode V - The Empire Strikes BackBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Backhttps://i1.ytimg.com/vi/PkEKIw0FU6Y/hqdefault.jpg2020-03-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Irvin Kershner regisseerde eerder o.a. ook "Raid on Entebbe" (1977) en "Eyes of Laura Mars" (1978). George Lucas was ook verantwoordelijk voor THX 1138 (1970), American Graffiti (1973), Star Wars (1977), Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983), Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) en Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002).

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back - Bioscopen, Tijden & Tickets

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Lucasfilm Ltd.

Cast & Regisseur

Carrie Fisher

Princess Leia
Mark Hamill

Luke Skywalker
Billy Dee Williams

Lando Calrissian

Nieuws over Star Wars: Episode V - The Emp..