compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Carrie Fisher

Carrie Fisher

Carrie Fisher: films, nieuws

 

Biografie van Carrie Fisher

Carrie Fisher is een Amerikaans actrice. Ze is vooral bekend door haar rol als prinses Leia in de Star Wars-films van regisseur George Lucas. Haar laatste rol was ook in een Star Wars-film. Dit was Star Wars: The Last Jedi.

Fisher is op 21 oktober 1956 geboren in Beverly Hills, Los Angeles. Ze is de dochter van zangeres Debby Reynolds en zanger/acteur Eddie Fisher. Haar eerste echte rol was een bijrol in de film Shampoo in 1975. Ze brak door als Leia in Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977), Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980) en Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983). Ze schreef ook een boek, genaamd Postcards from the Edge en ze schreef het filmscript gebaseerd op dit boek. Zij en talentjager Bryan Lourd hebben een dochter, Billie Lourd (Billie Catherine Lourd), die is geboren op 17 juli 1992.

Carrie Fisher In het nieuws

Carrie Fisher, die beroemd werd als Prinses Leia.

The Last Jedi opgedragen aan Carrie Fisher

Overleden actrice speelt laatste rol in film

12-12-2017 Star Wars: The Last Jedi is opgedragen aan actrice Carrie Fisher. Tijdens de aftiteling van de nieuwste Star Wars-film verschijnt op het scherm: "In loving memory of our princess, Carrie Fisher."

Star Wars: The Last Jedi..Photo: Film Frames Industrial Light & Magic/Lucasfilm..©2017 Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved., null

Marathonvoorstelling Star Wars: The Last Jedi

Nieuwste Star Wars-film 13 december in de bioscoop

1-12-2017 De nieuwste Star Wars-film Star Wars: The Last Jedi verschijnt 13 december in de bioscoop. Veertig Nederlandse bioscopen vieren deze première met marathonvoorstellingen in 3D.

Carrie Fisher als Princess Leia.

Carry Fisher overleden

Princess Leia uit Starwars IV, V en VI

27-12-2016 Dinsdag overleed actrice Carry Fisher, die faam verwierf als Princess Leia in de oorspronkelijke Star-Wars-trilogie, aan de gevolgen van een hartaanval van enkele dagen eerder.

Lupita Nyong'o in Star Wars VII

3-6-2014 Lupita Nyong'o, die doorbrak met haar rol in 12 Years a Slave, is toegevoegd aan de cast van "Star Wars: Episode VII". Welke rol ze gaat spelen is niet bekend.

De cast van de nieuwe film tijdens een overleg.

Cast van nieuwe Star Wars aangekondigd

29-4-2014 Na maanden van speculatie is er dan eindelijk duidelijkheid over de cast van de nieuwe Star Wars film. Naast enkele oude bekenden zien we ook enkele nieuwe gezichten.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Carrie Fisher Feiten

acteur, scenarioschrijver
Geboren 21-10-1956, overleden 27-12-2016

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+