compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > George Lucas

George Lucas

George Lucas: films, nieuws

 

Biografie van George Lucas

George Lucas werd in 1944 in Californië geboren. Hij groeide op op een walnotenboerderij. Hij was geobsedeerd door auto- en motorraces en wilde in eerste instantie zijn brood verdienen met autoraces, maar hij veranderde van gedachten door een vrij ernstig ongeluk. Vervolgens raakte hij in de ban van de kunstfilms van "Bruce Baillie" die werden vertoond in de lokale koffiehuizen in San Francisco. Lucas was al fotograaf, maar raakte erg beïnvloed door deze abstracte films. Hij ging vervolgens naar de school van Cinematic Arts in Californië, een van de eerste opleidingen die was gewijd aan motion picture film. Er werd geconcentreerd op niet-narratieve elementen als kleur, ligt, beweging, ruimte en tijd. Hij specialiseerde zich in korte visuele toongedichten zonder acteurs of verhaallijn en abstracte visuele films. In 1967 behaalde hij zijn bachelor in fine arts.

In 1967 maakte hij de korte film 'Electronic Labyrinth: THX 1138 4EB', later omgevormd tot 'THX 1138'. Hij kreeg een beurs van Warner Brothers om de productie van Finian's Rainbow van Francis Ford Coppola te observeren. Hij stichtte vervolgens samen met Coppola de studio American Zoetrope om onafhankelijk films te kunnen produceren. Lucas regisseerde American Graffiti in 1973. Daarop volgde zijn enorme Star Wars productie, één van de succesvolste film sequences aller tijden. De samenwerking met Cooppola stopte en hij richtte zijn eigen filmproductiebedrijf op, Lucasfilm. Dit werd later LucasArts en werd erg geliefd in de spelindustrie.

Lucas' vriendschap met regisseur Steven Spielberg resulteerde in een samenwerking voor o.a. Indiana Jones films Raiders of the Lost Ark (1981), Indiana Jones and the Temple of Doom (1984), Indiana Jones and the Last Crusade (1989) en "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull" (2008).

Trivia over George Lucas

Naar eigen zeggen is een van de thema's in al zijn films de relatie van mannen met machines en technologie: ze te controleren of erdoor gecontroleerd worden.

Lucas is fan van 'Doctor Who'.

Hij heeft de reputatie altijd op de hoogte te zijn van de laatste technologische uitvindingen. Toch schrijft hij zijn scripts lekker ouderwets met een pen.

George Lucas In het nieuws

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

'Chris Pratt is de nieuwe Indiana Jones'

28-1-2015 Er zijn plannen om Indiana Jones nieuw leven in te blazen. De ontwikkelingen zijn nog in een erg vroeg stadium, maar er zijn nu geruchten dat Chris Pratt de rol van Indy op zich gaat nemen.

Première Nieuwe Star Wars bekend

8-11-2013 Disney en LucasFilm hebben gisteren aangekondigd dat de nieuwste film van de Star Wars reeks, Star Wars: Episode VII, in december 2015 in de bioscopen te zien zal zijn. De opnames beginnen dit voorjaar.

Harrison Ford als Han Solo

'Harrison Ford ziet nieuwe Star Wars wel zitten'

6-11-2012 Vorige week werd bekend dat George Lucas de rechten van Star Wars heeft verkocht aan Disney. Dat bedrijf liet meteen weten dat er een nieuwe Star Wars film aan komt.

George Lucas gaat met pensioen

1-6-2012 In januari hoorden we al dat George Lucas wilde stoppen met muziek maken. Nu heeft hij interview met het magazine Empire dit nogmaals gezegd.

George Lucas houdt het voor gezien

18-1-2012 George Lucas stopt met het maken van films. Hij is de kritiek op zijn werk zat. Dat is goed nieuws voor de mensen vinden dat de aartsvader van Star Wars zijn eigen filmserie heeft verkwanseld.

<  12  >
Laatste filmnieuws

George Lucas Feiten

acteur, camera, montage, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 14-5-1944
George Lucas is het bekendst geworden met zijn Star Wars films, die een enorm succes waren en nog steeds zijn. Daarnaast heeft hij meegewerkt aan verschillende Indiana Jones films samen met Steven Spielberg.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

230 films in Amsterdam deze week

230 films in Amsterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Amsterdam is vanavond om 23:50 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl