compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Op reis naar Star Wars!

Op reis naar Star Wars!

15-12-2015 Het is eindelijk zover: "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens" komt donderdag uit in de bioscoop. Voor de echte fans is het wellicht leuk om te weten hoe je de locaties uit de filmserie zelf kunt bezoeken.

Delen op facebook
Star Wars: The Force Awakens..Kylo Ren (Adam Driver)..Ph: David James..?Lucasfilm 2015

Star Wars: The Force Awakens..Kylo Ren (Adam Driver)..Ph: David James..?Lucasfilm 2015

Bekijk de lijst van Omio (voorheen bekend als GoEuro) van 31 locaties waar delen van Star Wars zijn opgenomen en andere Star Wars plekken. Deze locaties kun je als toerist gewoon bezoeken en is dus een must voor de echte die-hard.

Tunesië

In Tunesië zijn er meerdere locaties die je kunt bezoeken die de moeite waard zijn. Zo heb je het hotel Sidi Driss, dat in Star Wars: Episode IV - A New Hope dienst deed als het interieur van de Lars Homestead op Tatooine. Na Star Wars: Episode II - Attack of the Clones werd deze locatie herbouwd.

In Tunesië heb je ook het zoutmeer van Chott El Djerid. Dit is de plek waar zag je Luke Skywalker zijn eerste stappen zag zetten en er twee zonnen aan de hemel stonden. Dit zal in het echt niet het geval zijn hoewel je wel kans loopt om fata morgana's te zien bij heet weer.

Voor Star Wars: Episode I - The Phantom Menace werd er ook weer in Tunesië gefilmd. In het zuiden van het land ligt namelijk Ksar Hadada. Een Ksar is het Arabische woord voor kasteel en in the Phantom Menace deed Ksar Hedada dienst als het Mos Espa slavenkwartier.

The Force Awakens

Rond de plot en de personages van The Force Awakens hangt veel geheimzinnigheid. Wel zijn er een paar plekken waarvan we weten dat daar is gefilmd.

Zo is daar de Hang en Cave in Vietnam, de op na twee na grootste grot ter wereld. Er zijn geen acteurs van de nieuwe film gespot maar er zijn wel geruchten dat er een luchtgevecht in deze grot is opgenomen.

Dichterbij huis is Puzzlewood, het bos van Dean in Engeland. Deze locatie is te zien in de trailer waarbij een Sith rondloopt met de nieuwe lightsaber. Sommige fans speculeren dat dit bos Endor moet voorstellen.

In IJsland heb je de Eyjafjallajökull vulkaan en bijbehorende gletsjer. Ook over deze locaties zijn er de speculaties: deze gletsjer zou gebruikt zijn als locatie voor de ijsplaneet Hoth.

Musea en pretparken

Wil je je echt midden in een Star Wars set bevinden kun je ook naar een museum. . Zo hebben de diverse LEGO-musea in de wereld Star Wars exposities. Hier kan je je kinderen mee naar toe nemen en ken kennis laten maken met de personages.

Moet het echter dan kan je naar Madam Tussauds in Londen of Berlijn. Daar is sinds mei 2015 een geheel nieuwe expositie met Star Wars figuren én locaties. Zo kan je met Chewbacca in de Millenium Falcon zitten of met Han Solo in de Cantina.

Sinds Lucasfilm onderdeel van Disney kan je in de Disneyparken in Amerika ook terecht voor Star Wars attracties. Deze attracties geven je 54 mogelijkheden om langs de scenes van de originele en de nieuwe films te reizen.

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens is vanaf 16 december te zien in de bioscoop.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.