compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ryan Gosling

Ryan Gosling

Ryan Gosling: films, nieuws

 

Biografie van Ryan Gosling

De Canadees-Amerikaanse acteur Ryan Gosling werd geboren in Londen, Ontario. Hij groeide op in een Mormoonse gemeenschap en werd geschoold door zijn moeder. Op zijn dertiende auditeerde hij voor de Mickey Mouse Club, waar hij werd gekozen uit 17.000 kinderen. Twee jaar lang verscheen hij in het programma en leefde hij met de familie van co-star Justin Timberlake.

Hoewel hij geen drama-opleiding had genoten, ging Gosling na de Mickey Mouse Club door met acteren. Hij verscheen in enkele televisieseries, totdat hij ontdekt werd door zijn rol als Joodse antisemiet in de film The Believer.

Na zijn rol in The Notebook kwam Gosling meer en meer in beeld. Hij werd door People Magazine in de top 50 'meest begeerlijke vrijgezellen' opgenomen en werd door de filmindustrie benoemd tot 'Male Star of Tomorrow'.

Een hoogtepunt bereikte Gosling met zijn optreden in Half Nelson. Voor zijn rol als de drugsverslaagde leraar Dan Dunne werd Gosling genomineerd voor de Oscar 'beste mannelijker hoofdrol'.

Ryan Gosling speelde daarna de hoofdrol in Drive wat de cultfilm van de jaren '10 belooft te worden.

Trailer met Ryan Gosling

Barbie trailer

Ryan Gosling In het nieuws

(c) Cineart

Song to Song recensie

'Impressionistische film over de liefde'

4-5-2017 Terrence Malick heeft aangekondigd dat hij weer films met een script wil draaien. Met Song to Song sluit hij het hoofdstuk van het script- en narratiefloos filmmaken passend af.

Wie wint de Oscar 2017?

25-2-2017 Het leukste van de Oscars is om ze te voorspellen om er vervolgens achter te komen dat je er volkomen naast zit! BiosAgenda doet ook een poging.

Genomineerden Oscars 2017 bekend

24-1-2017 Zojuist zijn de genomineerden van the Acacdemy Awards bekend gemaakt, beter bekend als de Oscars. Vooral La La Land kreeg veel nominaties: 14 stuks om precies te zijn.

De prijs waar het allemaal om te doen is.

BAFTA's maakt genomineerden bekend

10-1-2017 De awards vliegen je deze dagen om de oren. Vandaag komen daar de BAFTA's bij, de belangrijkste Britse filmprijzen. Vooral La La Land is veel genomineerd.

La La Land: Ryan Gosling (Sebastian) en Emma Stone (Mia), (c) Independent

La La Land recensie

'De perfecte antidote voor al het verontrustende van 2016'

21-12-2016 Een romance die zich ontwikkelt aan de hand van zang en dans. Het klinkt als een oubollig concept, maar Damien Chazelle weet het klassieke filmmusicalgenre met La La Land weer helemaal op de kaart te zetten in een modern jasje.

<  123456  >
Laatste filmnieuws

Ryan Gosling Feiten

Ryan Gosling in Barbie
acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 12-11-1980
Ryan Gosling begon zijn carrière in de Mickey Mouse Club, naast Justin Timberlake. Hij brak door met The Believer en The Notebook en bereikte een hoogtepunt in zijn carrière met het veelgeprezen Drive.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

79 films in Eindhoven deze week

79 films in Eindhoven deze week79 films zijn te zien in Eindhoven deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl