compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > First Man

First Man

***1/20
Waardering: 3.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGrof taalgebruikAngst

biografie, drama, historie

Pitch van First Man
Ryan Gosling (Neil Armstrong)
Ryan Gosling (Neil Armstrong)
Delen op facebook
First Man
Nederlandse première: 18-10-2018
Verenigde Staten, 2018, 141 min,
De VS, 1961-1969. De Amerikanen, waaronder vooral een groepje astronauten, zetten alles op alles om de eerste man op de maan te krijgen. Het is een technologische, spirituele en gevaarlijke reis, die vooral niet mag mislukken.
trailer en bijzonderheden over First Man
Gebaseerd op het boek 'First Man: The Life of Neil A. Armstrong' van James R. Hansen.
De film was omringd met controverse, voornamelijk vanwege het gerucht dat de film niet patriottisch genoeg zou zijn, vanwege het niet zichtbaar planten van de Amerikaanse vlag op de man. De makers gaven bij monde van Ryan Gosling aan dat hoewel in de film de Amerikaanse inspanningen goed zichtbaar zijn, het uiteindelijk toch gezien moet worden als een avontuur voor de hele wereld.
Aanloop van First Man
Regisseur Damien Chazelle zijn eerdere drie films La La Land (2016), Whiplash (2014) en "Guy and Madeline on a Park Bench" (2009) zijn allen rond muziek gebaseerd.
Dit is de tweede samenwerking van Damien Chazelle en Ryan Gosling, eerder werkten ze samen aan La La Land (2016).
BioscoopAgenda van First Man

First Man in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
De indringende film laat zien wat het Armstrong en de V.S. heeft gekost om één van de gevaarlijkste missies in de geschiedenis te laten slagen.

In navolging van het succes van hun met zes Oscars bekroonde hitfilm La La Land werken Oscarwinnend regisseur Damien Chazelle en steracteur Ryan Gosling opnieuw samen aan First Man van Universal Pictures. Deze film vertelt het boeiende verhaal van de NASA-missie die als doel had mannen naar de maan te sturen, met de nadruk op astronaut Neil Armstrong en de periode van 1961 tot en met 1969. Deze indringende persoonlijke vertelling is gebaseerd op het boek van James R. Hansen, en laat zien wat Armstrong en heel Amerika er wel niet voor over hadden om één van de gevaarlijkste expedities in de geschiedenis een succes te laten worden. Het scenario is afkomstig van Oscarwinnaar Josh Singer (Spotlight), en productie is in handen van Wyck Godfrey & Marty Bowen (The Twilight Saga, The Fault in Our Stars) en hun Temple Hill Entertainment productiemaatschappij, samen met Chazelle. Isaac Klausner (The Fault in Our Stars) treedt op als uitvoerend producent. DreamWorks Pictures co-financiert de film.