compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 26-3 t/m 1-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 14: deze week in première

Speelweek 14: deze week in première

Het is weer woensdag en je weet inmiddels wat dat betekent: nieuwe films in aantocht! Het zijn er deze week weer zeven. De film van de week is Call Girl.

Delen op facebook
Trailer van Call Girl
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Call Girl is een Zweedse film gebaseerd op gebeurtenissen in de Zweedse politiek in de jaren zeventig: een politieke strijd barst uit als bepaalde ministers door detective John Sandberg ervan worden beschuldigd zich in te laten met prostitutiering. Deze ring staat onder leiding van Dagmar Glans.

Pernilla August die hier de rol van Dagmar Glans speelt, is ook actief als regisseur. Zo regisseerde ze Beyond. Lees ook het interview dat we hielden met haar in januari 2012.

Dan App, een bijzondere film omdat het de eerste film ter wereld is waarbij je tegelijkertijd met je smartphone of tablet extra materiaal kan bekijken:

Anna, gespeeld door Hannah Hoekstra, is verslaafd aan sociale media, haar telefoon en apps. Na een wild feest waar ze zich weinig van herinnert is er een mysterieuze app op haar telefoon geïnstalleerd. De app lijkt antwoord te hebben op al haar vragen. De cryptische teksten die de app geeft lijkt echter samen te hangen met de dood van enkele mensen uit Anna's omgeving.

The Place Beyond the Pines is de tweede samenwerking tussen Ryan Gosling en Derek Cianfrance. Eerder maakten zij Blue Valentine.

Een motorrijder komt erachter dat hij een kind heeft bij zijn ex-vriendin. Om zijn kind te onderhouden gaat hij banken beroven. Daarmee komt in confrontatie met een jonge agent (Bradley Cooper) die zich staande moet houden ten midden van een corrupt politiekorps.

Colin Farrell speelt in Dead Man Down Victor: hij werkt voor de maffiabaas Alphonse Hoyt. Als Hoyt wordt bedreigd door een onbekende moordenaar moet hij op onderzoek uit. Dan ontmoet hij de mooie Beatrice die hem chanteert met een filmpje waarop hij iemand vermoordt.

Niels Arden Oplev regisseerde Män som hatar kvinnor, het eerste deel van de originele Milleniumtriligie. Ook in die film speelde Noomi Rapace de hoofdrol

We gaan verder met Kon-Tiki: In 1947 wil Thor Heyerdahl bewijzen dat Polynesië werd bevolkt door kolonisten uit Zuid-Amerika en niet uit Azië. Hierdoor reist hij met een vlot van balsahout van Peru naar Polynesië. Kan hij de oversteek van 8000 kilometer voltooien?

Deze film is gebaseerd op ware gebeurtenissen: om zijn gelijk te krijgen gebruikte Heyerdahl voor zijn vlot alleen materialen die honderden jaren daarvoor ook beschikbaar waren.

Voor Fill the Void gaan we naar Israël: De Joods-orthodoxe Shira staat op het punt te trouwen als haar zus Esther sterft in het kraambed. Shira's huwelijk wordt uitgesteld en Esther's weduwnaar Yochay denkt er over om te vertrekken naar het buitenland. Omdat Shira's moeder niet haar schoonzoon en kleinkind wil verliezen doet ze een schokkend voorstel.

We sluiten af met de Nederlandse documentaire Dead Body Welcome: Regisseur Kees Brienen wilde zijn vriend Jeroen opzoeken in India om samen een film te maken. Daar aangekomen bleek Jeroen overleden en Brienen werd verantwoordelijk voor het lichaam. In deze film reconstrueert Brienen deze reis.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.