compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Hannah Hoekstra

Hannah Hoekstra

Hannah Hoekstra: films, nieuws

 

Biografie van Hannah Hoekstra

Kristofer Hivju en Hannah Hoekstra in Cocaine Bear
Kristofer Hivju en Hannah Hoekstra in Cocaine Bear

Hannah Hoekstra begon haar carriere bij NT Gent, waar ze stage liep. Sinds 2010 speelde ze veel in het theater. In 2012 debuteert ze als hoofdrolspeelster op het witte doek met Hemel, een film van Sacha Polak.

Actrice Hannah Hoekstra is nog relatief kort aan het werk in de acteerwereld maar heeft al in talloze producties gespeeld. Ze speelt zowel in het theater als in films en televisieseries.

Hoekstra studeerde in 2010 af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie. Daarna speelde ze in verschillende theaterstukken zoals 'Late Avond Idealen' en 'Sneeuwmeisjes' (geregisseerd door Sanne Vogel). In 2012 beleefde de actrice haar speelfilmdebuut met een bijrol in het drama Doodslag van regisseur Pieter Kuijpers. Voor haar rol van Hemel in het gelijknamige drama van Sacha Polak ontving Hoekstra een Gouden Kalf voor Beste Actrice.

In 2014 speelde de jonge actrice rollen in de Nederlandse komedie Hartenstraat en de familiefilm Mees Kees op de planken. Tegelijkertijd was Hoekstra verbonden aan het Nationale Toneel. Vanaf het seizoen 2014/2014 speelt ze regelmatig in stukken. In het toneelseizoen 2014/2015 was ze onder andere te zien in 'As You Like it', een versie van Shakespeare's gelijknamige komedie, en Genesis.

Trivia over Hannah Hoekstra

Hoekstra won in 2012 het Gouden Kalf voor Beste Actrice voor haar titelrol in het drama Hemel.

Hannah Hoekstra In het nieuws

Pierre Bokma in 'Tonio' (c) 2016

Opnames film met Pierre Bokma begonnen

Array

13-7-2018 Pierre Bokma en Hannah Hoekstra spelen in het speelfilmdebuut De Patrick van de Vlaamse regisseur Tim Mielants, die onder andere de tv-series 'Peaky Blinders' en 'Legion' regisseerde. De opnames zijn van start gegaan op een geheime locatie in de Ardennen.

Martijn Fischer en Esmee van Kampen voor hun caravan in Lapland.

Recensie Gek van Oranje

Dagdromen over de zomer van 2010

14-2-2018 Bij gebrek aan een Oranjegekleurd WK is er een alternatief in de bioscoop: de feelgoodfilm 'Gek van Oranje'. Schrale troost of prima substituut? BiosAgenda zoekt het uit.

Hannah Hoekstra in Duitse film

Array

15-11-2016 Hannah Hoekstra gaat de hoofdrol spelen in een Duitse film. De film, die Arthur & Claire gaat heten, wordt deels opgenomen in Amsterdam en zal ook in Nederland worden uitgebracht.

Beste Actrice - Hannah Hoekstra - DE HELLEVEEG, Copyright 2016 ArjoFrank Fotografie

De Gouden Kalveren 2016 in foto's

Array

3-10-2016 Nagenieten van het Nederlands Film Festival en de Gouden Kalveren? Dat kan! Wij hebben de foto's van de rode loper en de winnaars.

Utrecht, 18 september 2015<br />
Nederlands Film Festival<br />
Plaatsing beeld van het Gouden Kalf op het Neude<br />
Foto Felix Kalkman

Gouden Kalveren 2016 uitgereikt

Array

1-10-2016 Deze avond zijn in Utrecht de Gouden Kalveren uitgereikt. Grote winnaar van de avond was The Paradise Suite die drie Gouden Kalveren won, waaronder die van Beste Film.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Hannah Hoekstra Feiten

Hannah Hoekstra in Cocaine Bear
acteur
Geboren 10-2-1987

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

63 films in Eindhoven deze week

63 films in Eindhoven deze week63 films zijn te zien in Eindhoven deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl