compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Gek van Oranje

Gek van Oranje

**1/200
Waardering: 2.8/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruikAudiodescriptie beschikbaar

komedie, romantiek

Pitch van Gek van Oranje
Delen op facebook
Gek van Oranje
Nederlandse première: 15-2-2018
Nederland, 2018, 100 min,
Nederland, zomer 2010. Tijdens het WK in Zuid-Afrika klinken de vuvuzela's steeds luider en groeit de hoop op de wereldbeker. De Oranjekoorts brengt uiteenlopende
mensen en verschillende verhaallijnen op onverwachte manieren bij elkaar.
trailer en bijzonderheden over Gek van Oranje
De voorbereidingen voor deze film begonnen tien jaar geleden al, maar omdat er telkens iets tussen kwam, of omdat het bijbehorende EK of WK niet zo romantisch verliep, werd de film steeds uitgesteld.
Aanloop van Gek van Oranje
Regisseur Pim van Hoeve is vooral bekend van zijn tv-werk, zijn eerdere speelfilms zijn onder andere Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba en Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet.
Abbey Hoes en Martijn Lakemeier speelden eerder samen in de Carry Slee-verfilming Lover of Loser (2009) en in de fietsfilm Ventoux.
Onze recensie
***1/20

Recensie Gek van Oranje

Martijn Fischer en Esmee van Kampen voor hun caravan in Lapland.
Bij gebrek aan een Oranjegekleurd WK is er een alternatief in de bioscoop: de feelgoodfilm 'Gek van Oranje'. Schrale troost of prima substituut? BiosAgenda zoekt het uit. ...lees de volledige recensie
BioscoopAgenda van Gek van Oranje

Gek van Oranje in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Gek van Oranje zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Tijdens het WK van 2010 is Nederland in de greep van het Nederlandse voetbal. De Oranjekoorts brengt uiteenlopende mensen en verhalen op onverwachte wijze bij elkaar in deze feelgoodfilm.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Gek van Oranje is een feelgood mozaïekfilm, die zich afspeelt tijdens die paar weken dat Nederland zijn doe-maar-gewoon mentaliteit van zich afschudt en helemaal opgaat in de totale oranjegekte.

Het is zomer 2010 en Nederland blijft maar scoren tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. De Oranjefans dromen met elke gewonnen wedstrijd van een plek in de finale, terwijl zij die niks met voetbal hebben de verlaten straten voor zichzelf hebben. In deze licht verhitte gemoedstoestand worden mensen naar elkaar toe of juist verder van elkaar af gedreven, om na vier weken – als het carnaval van het WK voorbij is – nooit meer dezelfde te zijn.
Gek van Oranje is een feelgood mozaïekfilm, die zich afspeelt tijdens die paar weken dat Nederland zijn doe-maar-gewoon mentaliteit van zich afschudt en helemaal opgaat in de totale oranjegekte.