compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 18-8 t/m 24-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Sanne Wallis de Vries

Sanne Wallis de Vries

Sanne Wallis de Vries: films, nieuws

 

Biografie van Sanne Wallis de Vries

Sanne Wallis de Vries in Mees Kees in de Wolken
Sanne Wallis de Vries in Mees Kees in de Wolken
Sanne Wallis de Vries volgde vanaf 1991 kleinkunstlessen bij Selma Susanna. In 1995 deed ze mee met het Leids cabaretfestival met de groep 'Sofietje'.

Sanne viel op door haar talent en mocht toetreden tot de in 1990 door Raoul Heertje opgerichte Comedytrain. Het jaar daarop deed ze opnieuw mee aan het Leids cabaretfestival. Deze keer bracht ze een solo-voorstelling. Ze won zowel de jury- als de publieksprijs.

Het cabarettalent presenteerde hierop samen met Thomas van Luyn (met wie ze vier jaar lang een relatie had) het VPRO-televisieprogramma 'Waskracht'.

In juni 1997 studeerde Sanne vervroegd af met haar eerste avondvullende voorstelling 'Sop'. Dit was het eerste deel van een theatertrilogie, die verder nog 'Zin' en 'Stuk' bevatte. Alledrie de delen werden ook op televisie vertoond.

In het populaire televisieprogramma 'Kopspijkers' bracht Sanne Wallis de Vries vele typetjes tot leven. Na het einde van dit programma zette ze dit werk voort in het satirische programma 'Koefnoen'.

Wallis de Vries is 28-12-2006 getrouwd met cameraman Jacko van 't Hof. Ze hebben samen een dochter: Teuntje. In januari 2008 werd bekend dat het stel een tweede kindje verwacht.

Trivia over Sanne Wallis de Vries

Op 11-jarige leeftijd won Sanne Wallis de Vries als jongste deelneemster een wedstrijd Rubik's Cube oplossen (tijd: 54,25 seconden).

Sanne Wallis de Vries In het nieuws

Groepsfoto cast 'Soof'

'Moeders die alles willen'

Cast Soof bekend gemaakt

9-12-2013 Vorige week is de cast van de film Soof bekend gemaakt. BiosAgenda.nl was aanwezig op de castpresentatie en sprak daar onder andere met hoofdrolspeler Lies Visschedijk.

Sanne Wallis de Vries in Mees Kees

21-2-2012 Binnenkort starten de opnames van de jeugdfilm Mees Kees. Vandaag is bekend geworden dat Sanne Wallis de Vries de rol van de strenge directrice Dreus gaat spelen.

Laatste filmnieuws

Sanne Wallis de Vries Feiten

acteur, scenarioschrijver
Geboren 12-2-1971
Sanne Wallis de Vries is een multitalent in de kleinkunstwereld. Ze heeft vier cabaretshows achter haar naam staan en speelde typetjes in Kopspijkers en Koefnoen.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

66 films in Arnhem deze week

66 films in Arnhem deze weekDe laatste filmvertoning in Arnhem is vanavond om 22:10 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl