compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 20-2 t/m 26-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 18: nu in de bioscoop

Speelweek 18: nu in de bioscoop

29-4-2015 : Woensdag premièredag! Iedere week zet BiosAgenda de nieuwste releases op een rij. Deze week komen er negen nieuwe films uit en de film van de week is De Boskampi's.

Delen op facebook

In De Boskampi's wil Rik Boskamp niet meer gepest worden en als hij verhuist verzint hij een plan: hij zegt tegen zijn nieuwe klasgenootjes dat hij de zoon is van een maffiabaas. Het plan werkt maar dan duikt er een pestkop uit zijn verleden op.

Regisseur Arne Toonen maakte eerder de uitstekende jeugdfilm Dik Trom. Ook maakte hij de actiekomedie Black Out. Wil je de foto's van de premiere zien? Kijk dan snel hier!

Dan De Ontsnapping, op basis van het boek van Heleen van Royen. Julia zou gelukkig moeten zijn met haar man en twee kinderen maar ze had het leven toch heel anders voorgesteld. Om te ontsnappen aan haar leven vertrekt ze naar Portugal waar ze de gigolo Romeo ontmoet. Het blijkt echter dat Julia het verleden niet zo maar achter zich kan laten.

In de film is ook Rik Mayall te zien. Hij overleed kort na de opnames van deze film.

Ook van deze film hebben we premierefoto's. Die zie je hier!

Erg geslaagd is Les combattants: Arnaud wil in de zomer een beetje werken en bij zijn familie en vrienden zijn. Hij komt echter niet aan rust toe als hij de tomboy Madeleine ontmoet. Zij bereidt zich voor op het einde van de wereld en gaat het leger in. Arnaud gaat haar achterna.

Weten wat onze redacteur ervan vond? Lees dan snel de recensie!

Uit Duitsland komt de jeugdfilm Bibi & Tina - Der Film: Bibi en haar beste vriendin Tina lijken twee hele normale meiden. Ze houden van paardrijden en jongens en gaan het liefst de hele zomer paardrijden. Maar Bibi is uniek: ze is namelijk een heks. De zomer van de twee meiden ziet er opeens een stuk minder rooskleurig uit wanneer Tina's vriendje Alexander ogen krijgt voor een ander meisje. Als dan ook nog eens Alexanders veulen misschien verkocht wordt aan de sluwe zakenman Hans Kakmann, weten Bibi en Tina niet meer wat ze moeten doen.

Ben je meer van de science fiction dan moet je naar Ex Machina: Jonge programmeur Caleb wordt geselecteerd om mee te doen aan een baanbrekend experiment waarbij hij in contact komt met de intelligente robot Ava. Caleb moet de bloedmooie A.I. testen op haar menselijke vaardigheden. Zij vertelt dat haar uitvinder Nathan niet te vertrouwen is. Of is dit een kunstmatig spelletje?

Im Labyrinth des Schweigens gaan we naar het het Frankfurt van 1958. Alle herinneringen worden aan de nietsontziende oorlog weggedrukt. De economie is zich aan het herstellen en het normale leven begint weer normaal te voelen. Totdat een journalist een docent op het schoolplein herkent als een voormalig bewaker van concentratiekamp Auschwitz. Wanneer de journalist naar de politie gaat, blijkt pas hoe ver de ontkenning reikt. Zij weigeren de aangifte te registreren en de journalist begint een gevecht voor de waarheid. Hij wordt hierin bijgestaan door de enige persoon die heil ziet in de zaak: de jonge officier van justitie Johan Radmann.

Totaal iets anders is Kurai Kurai: In Kirgizië (Centraal-Azië) rollen de 'tumbleweeds' door de uitgestrekte steppen, aangemoedigd door de altijd aanwezige wind. Deze zogenoemde Kurai zitten vol verhalen van de plekken waar ze langs tuimelen. Verhalen van gewone mensen met een unieke veerkracht.

Fan van Ryan Gosling? Zijn regiedebuut Lost River is nu te zien. Alleenstaande moeder Billy (Christina Hendricks) woont met haar kinderen in de verlaten stad Lost River. Ze probeert haar huis uit handen te houden van schuldeisers terwijl tienerzoon Bones (Iain De Caestecker) sloopwerk uitvoert in de spookstad. Op een dag vindt Bones een geheime weg die leidt naar een mysterieuze onderwaterstad. Tegelijkertijd komt Billy terecht in het web van de duistere onderwereld.

Dan zijn we alweer toegekomen aan de laatste film van deze week: Tracers. Fietskoerier Cam (Taylor Lautner) heeft een hoge schuld opgebouwd bij de Chinese maffia. Er zit maar één ding op: vluchten. Dan komt hij freerunner Nikki tegen. Er is meteen een klik. Nikki helpt Cam de kunst van parkour onder de knie te krijgen zodat hij behendiger zijn achtervolgers van zich af kan schudden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.