compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Notebook

The Notebook

****0
Waardering: 4/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldAngst

drama, filmhuis

Pitch van The Notebook
The Notebook - 1
The Notebook - 1
Delen op facebook
The Notebook
Nederlandse première: 7-10-2004
Verenigde Staten, 2004, 115 min,
Allie en Noah beleven een zomer vol hartstocht en passie. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en moet Noah naar het front. Allie is verscheurd door verdriet, maar verlooft zich na een paar. Wanneer Noah na de oorlog terugkeert, is zijn hart gebroken als hij ziet dat Allie een ander heeft. Toch zijn Allie en Noah elkaar niet vergeten.
bijzonderheden over The Notebook
Gebaseerd op de gelijknamige roman van Nicholas Sparks. Casavetes' eigen moeder Gena Rowlands speelt in deze film de rol van (de oudere) Allie.
Aanloop van The Notebook
Duizendpoot Nick Cassavetes - zoon van John Cassavetes en Gena Rowlands - maakte zijn regiedebuut met "Unhook the Stars" (1996). Hij regisseerde ook She's So Lovely (1997) en "John Q" (2002). Cassavetes schreef daarnaast ook het scenario voor Blow (2001) en speelde rollen in films als Blind Fury (1989) en Face/Off (1997).
Gena Rowlands speelde in de jaren zeventig uitsluitend nerveuze vrouwen in de grillige, geïmproviseerde psychologische speelfilms van haar man, de Amerikaanse regisseur John Cassavetes. Ze werd nooit een echte ster, maar kreeg wel een Oscarnominatie voor haar rol van de (pre-feministische) geestelijk ontspoorde huisvrouw Mabel in A Woman under the Influence (1974).
BioscoopAgenda van The Notebook

The Notebook in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Notebook zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 3 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Allie en Noah verbreken hun relatie wanneer de oorlog uitbreekt. Allie verlooft zich na een tijd, maar als Noah jaren later terugkeert blijkt er nog steeds liefde tussen de twee te bestaan.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen