compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 26-3 t/m 1-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Emily Mortimer

Emily Mortimer

Emily Mortimer: films, nieuws

 

Biografie van Emily Mortimer

Emily Mortimer en Patricia Clarkson in The Bookshop
Emily Mortimer en Patricia Clarkson in The Bookshop
Emily Mortimer groeide op in Londen en verscheen tijdens haar studententijd voor het eerst op het podium. Voordat ze actrice werd, schreef ze een column voor de Daily Telegraph.

Op de universiteit werd ze ontdekt door een producent die haar vervolgens introduceerde in de wereld van de televisieseries. Ze speelde een rol in 'The Glass Virgin'(1995) en 'Sharpe's Sword'. Haar eerste filmrol was in The Ghost And the Darkness (1996). Vervolgens verscheen ze in 'The Last of the High Kings', Elizabeth en in de miniserie 'Cider with Rosie'.

1999 was een mooi jaar voor Mortimer. Ze speelde dat jaar drie rollen die haar bekendheid buiten Engeland zouden opleveren. De eerste was in Notting Hill, de tweede in de serie 'Noah's Ark' en de derde in Scream 3. Hierop volgden meerdere grote rollen, waaronder in Lovely & Amazing(2001), The Kid, The 51st State (2002).

Haar succes werd verder gevoed door haar rol in Dear Frankie (2004), Match Point (2005), The Pink Panther, Lars and the Real Girl (2007) en Transsiberian (2008).

Trivia over Emily Mortimer

Emily Mortimer heeft een zoon met acteur Alessandro Nivola.

Mortimer spreekt vloeiend Russisch.

Emily Mortimer In het nieuws

Grote namen voor vervolg Pink Panther

Sequel staat gepland voor release in 2009

10-8-2007 In 2006 werd de moderne remake van The Pink Panther uitgebracht met in de hoofdrol Steve Martin. De film was een mild succes en de cast voor het vervolg begint zich alweer te vormen.

Laatste filmnieuws

Emily Mortimer Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 1-12-1971
Emily Mortimer is een brave actrice die toch openstaat voor veel verschillende soorten rollen. Ze brak in 1999 door met haar rol in Notting Hill.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+