compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Bright Young Things

Bright Young Things

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarDrugs en alcoholmisbruik

drama, filmhuis, komedie

Pitch van Bright Young Things
Bright Young Things filmstill
Bright Young Things filmstill
Delen op facebook
Bright Young Things
Nederlandse première: 27-5-2004
Groot-Brittannië, 2003, 108 min,
De jonge schrijver Adam Symes wordt verliefd op de dochter van een rijke aristocraat. Adam wordt meegesleurd in een wilde wereld vol feestjes, seks en drank. Een satirische kijk op de ondergang van de rijke klasse aan het begin van de 20e eeuw.
bijzonderheden over Bright Young Things
Dit regiedebuut van Stephen Fry is gebaseerd op het boek 'Vile Bodies' van Evelyn Waugh. Speelfilmdebuut van acteur Stephen Campbell Moore, die de rol speelt van de jonge schrijver Adam. Ook grotere namen zijn te zien in kleine tot zeer kleine rollen: Dan Aykroyd, Peter O'Toole, Jim Broadbent, Simon Callow en Stephen Fry zelf (in een <i>cameo</i> als chauffeur).
Aanloop van Bright Young Things
Duizendpoot Stephen Fry (Engeland, 1957) is mede door zijn hoofdrol in de verfilming van The Discovery Of Heaven voor iedereen een begrip. Liefhebbers van de Britse komiek kenden hem al van zijn komische rollen in de tv-series 'A Bit of Fry and Laurie', 'The Young Ones' en 'Blackadder', en uit films als A Fish Called Wanda en Wilde, waarin hij de decadente dichter speelde. Ook is Fry schrijver van toneelstukken en romans. Zijn debuutroman heet 'The Liar' (1991).
Recensies van Bright Young Things
BioscoopAgenda van Bright Young Things

Bright Young Things in de bioscoop

Wil je Bright Young Things zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een jonge schrijver wordt verliefd op de dochter van een rijke aristocraat. Een satirische kijk op de ondergang van de rijke klasse aan het begin van de 20e eeuw.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen