compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Michael Sheen

Michael Sheen

Michael Sheen: films, nieuws

 

Biografie van Michael Sheen

Michael Sheen werd geboren in Wales en ging op jonge leeftijd naar de Bristol Old Vic Theatre School. Hij won in zijn tweede jaar al de Laurence Oliver Bursary voor buitengewone optredens. Tijdens zijn opleiding verscheen hij in 1991 in 'When She Danced' en stopte met school om zich compleet op zijn theatercarrière te storten.

Hij speelde een aantal legendarische theaterrollen, waaronder Romeo in 'Romeo and Juliet', de hoofdrol in Yukio Ninawaga's 'Peer Gynt' (1994) en in 'Look Back in Anger' (1994 en 1999). In de jaren negentig begon hij ook te verschijnen op televisie en in films. Hij speelde in de serie 'Gallowglass' en in 1994 verscheen hij in zijn eerste film, Mary Reilly. Daarna speelde hij o.m. in Othello (1995), Wilde (1997) en 'Heartlands' (2002).

Sheen brak echt door met zijn rol als Wolfgang Amadeus Mozart in het theaterstuk 'Amadeus' in 1999. Door dit succes verscheen hij vervolgens aan de zijde van bekende acteurs Heath Ledger, Wes Bentley en Kate Hudson in The Four Feathers en als tegenspeler van Kate Beckinsale in Underworld (2003). In hetzelfde jaar speelde hij nog in Bright Young Things, Timeline en The Deal.

In 2007 ontving hij twee BAFTA nominaties voor zijn verschijning in The Queen en voor zijn rol in de televisieserie 'Fantabulosa'. In 2009 werd hij genomineerd voor de Londen Critics Circle Film Awards en de Screen Actors Guild Award voor zijn rol in Frost/Nixon.

Trivia over Michael Sheen

Michael Sheens vader, Meyrick Sheen, was een bekende imitator van Jack Nicholson.

Sheen heeft twee keer de Britse minister president Tony Blair gespeeld, in The Deal en The Queen.

Hij produceert zelf ook theaterstukken, o.a. vanuit zijn theaterbedrijf Thin Language, samen met Simon Harris

Michael Sheen In het nieuws

SHORT 248: Barbados

6-12-2016 Acteur Michael Sheen kan je kennen van de TV-serie Masters of Sex en en we zien hem ook regelmatig in films voorbij komen. Deze short met in de hoofdrol in van twee jaar terug.

Michael Sheen gaat regisseren

27-6-2016 Acteur Michael Sheen (Masters of Sex) gaat regisseren. Hij gaat de film Green River Killer maken die hij ook zelf heeft geschreven.

Speelweek 19: nu in de bioscoop

6-5-2015 We zitten midden in de meivakantie en er komen acht nieuwe films uit. BiosAgenda zet ze allemaal op een rij en de film van de week is Far from the Madding Crowd.

Box Office Update - week 2/ 2009

Yes Man op eerste plaats

13-1-2009 Jim Carrey schopt het tot de eerste plaats. De top drie bestaat verder uit Oorlogswinter en Australia. Andere nieuwkomers zijn Saw V op de vijfde en Righteous Kill op de zesde plaats.

Laatste filmnieuws

Michael Sheen Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 5-2-1969
Michael Sheen brak door met zijn vertolking van Mozart in het theaterstuk 'Amadeus' in 1999. Hij is actief in het theater en speelde o.a. in de films The Deal, The Queen en Frost/Nixon.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

84 films in Den Haag deze week

84 films in Den Haag deze week84 films zijn te zien in Den Haag deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl