compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 2/ 2009

Box Office Update - week 2/ 2009

Yes Man op eerste plaats

13-1-2009 Jim Carrey schopt het tot de eerste plaats. De top drie bestaat verder uit Oorlogswinter en Australia. Andere nieuwkomers zijn Saw V op de vijfde en Righteous Kill op de zesde plaats.

Delen op facebook

Afgelopen weekend behaalde Yes Man de hoogste opbrengst. De nieuwe film met Jim Carrey in de hoofdrol gaat over een man die op een dag besluit overal ja tegen te zeggen. Yes Man wordt gevolgd door Oorlogswinter en Australia. Wit licht stijgt twee plaatsen naar de vierde en Madagascar: Escape 2 Africa zakt drie plekken naar de vijfde plaats.

Op de zesde en zevende plaats twee nieuwkomers. Saw V laat de bezoekers weer lekker griezelen, in Righteous Kill kan genoten worden van Robert De Niro en Al Pacino. Bedtime Stories zakt naar de achtste en High School Musical 3 naar de negende plaats. Vicky Cristina Barcelona blijft haar tiende plek behouden.

Deze donderdag zeven nieuwe films. Will Smith verschijnt weer eens op het grote scherm, als agent in Seven Pounds. Het eerste deel van Public Enemy Number One (part I) komt uit. In deze Franse film wordt de levensgeschiedenis van Frankrijks meest gevreesde misdadiger Jacques Mesrine getoond. In Frost/Nixon vertolken Frank Langella president Richard Nixon en Michael Sheen talk show presentator David Frost in een navertelling van de televisie interviews na de Watergate affaire.

De dramathriller Incendiary toont een vrouw in wanhoop na de de dood van haar man en zoon door een zelfmoordaanslag. In het filmhuisdrama Anonyma - Eine Frau in Berlin probeert een vrouw de invasie van Berlijn door sovjettroepen tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog te overleven. Er wordt een nieuwe kijk op popzanger Youssou N'Dour getoond in Youssou Ndour: I Bring What I Love. De inwoners van een onderdrukt Chinees dorp bekronen onterecht een simpele kok tot de reïncarnatie van een oude beroemde strijder in Chandni Chowk to China. En in een klein aantal zalen is Buddha Collapsed Out of Shame te zien, een documentaire over de families die proberen te overleven onder de overblijfselen van de Boeddhabeelden die door de Taliban werden vernietigd.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.