compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Jonathan Rhys-Meyers

Jonathan Rhys-Meyers

Jonathan Rhys-Meyers: films

 

Biografie van Jonathan Rhys-Meyers

Jonathan Rhys-Meyers in From Paris with Love
Jonathan Rhys-Meyers in From Paris with Love
Jonathan Rhys-Meyers werd in 1977 geboren in Dublin als zoon van musicus John O'Keeffe. Op zijn zestiende werd hij geschorst van de middelbare school en bracht vervolgens veel tijd door in pool hallen. In één van die hallen werd hij gespot voor een film. Zijn eerste filmrol was in 1994 in "A Man of No Importance". Vervolgens speelde hij in televisieseries als 'Gormenghast' (2000) en 'Elvis'(2005) als Elvis Presley zelf, waarvoor hij een Golden Globe ontving.

Op filmgebied speelt hij uiteenlopende rollen: een rock ster in Velvet Goldmine(1998), een voetbal coach in Bend it like Beckham (2002) en een gefrustreerde lover in Match Point (2005). Voor laatstgenoemde film van Woody Allen ontving hij een Chopard Trophy op het Cannes filmfestival.

Rhys Meyers heeft ook zang ervaring. Voor de film Velvet Goldmine zong hij veel nummers zelf. Ook in de miniserie 'The Magnificent Ambersons' en 'August Rush' is zijn stem te horen. Vanwege zijn androgyne voorkomen is hij model voor Versace en Hugo Boss.

Trivia over Jonathan Rhys-Meyers

Jonathan Rhys Meyer werd geboren met een serieuze hartaandoening en werd vroeger gedoopt dan normaal omdat werd verwacht dat hij niet lang zo leven.

Rhys Meyer heeft relaties gehad met Toni Collette, Asia Argento, Rachael Leigh Cook en Estella Warren.

Hij speelde meerdere keren Elvis Presley.
Laatste filmnieuws

Jonathan Rhys-Meyers Feiten

acteur, producent
Geboren 27-7-1977
Jonathan Rhys Meyers werd, nadat hij van de middelbare school was getrapt, gespot door een agent. Hij speelde vervolgens veel verschillende soorten rollen en werd bekroond voor zijn optreden in Match Point. Hij is ook zanger en model.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

83 films in Rotterdam deze week

83 films in Rotterdam deze week83 films zijn te zien in Rotterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl