compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 2

Deze week in première: speelweek 2

9-1-2013 : Vorige week was het nog rustig met nieuwe bioscoopfilms. Deze week komen er deze week veel en goede films uit. Het zijn er maar liefst acht. De film van de week is Les Misérables.

Delen op facebook
De trailer van Les Miserables

Les Miserables is gebaseerd op de inmens populaire musical. Die was op zijn beurt weer gebaseerd op het boek van Victor Hugo. De liedjes uit de musical zitten ook in deze film. Het verhaal is overigens ook meerdere malen verfilmd.

Jean Valjean, gespeeld door Hugh Jackman wordt voorwaardelijk vrij gelaten uit de gevangenis. Toch wordt hij tientallen jaren achtervolgd door de meedogenloze politieman Javert (Russell Crowe). Als hij de zorg op zich neemt van de dochter van een alleenstaande moeder verandert zijn leven voorgoed. In de film zien we verder Amanda Seyfried en Anne Hathaway.

Dan Gangster Squad: de release van de film was even uitgesteld maar nu is hij er dan eindelijk. In het Los Angeles van de jaren '40 moet de politie de maffia buiten de deur zien te houden. Zij hebben vanuit de oostkust voet aan de grond gekregen aan de westkust.

Met Ryan Gosling, Sean Penn en Emma Stone is de cast in ieder geval zeker niet mis. Ryan Gosling en Emma Stone zagen we overigens eerder samen acteren in de film Crazy, Stupid, Love.

Guillaume Canet won voor zijn hoofdrol op het filmfestival van Rome won Canet de prijs voor Beste Acteur.

Chefkok Yann Laurent krijgt een nieuwe vriendin: Nadia, die een zoontje van 9 heeft. Als ze een oud huis bij een meer te koop zien staan kopen ze het in een opwelling om er een restaurant van te maken. Maar door allerlei tegenslagen staat het nieuwe gezin hevig onder druk.

Leïla Bekhti speelt Nadia. Haar zagen we eerder in La source des femmes.

The Awakening gaat over Florence Cathcart die kort na de Eerste Wereldoorlog werkt als schrijfster die spirituele oplichterspraktijken ontmaskert. Dan ontmoet ze Robert Mallory, een leraar op een school waar volgens hem een geest rondwaart van een overleden leerling.

Rebecca Hall (Frost/Nixon), (Vicky Cristina Barcelona), (The Prestige) speelt de hoofdrol.

De Iraanse regisseur Abbas Kiarostami was met Like Someone in Love onder meer genomineerd voor awards van het Chicago International Film Festival 2012 en het Cannes Film Festival 2012. Hij maakte eerder "Coie Conforme".

De film gaat over Akiko: om haar studie te bekostigen, werkt ze bij in de prostitutie. Als ze op een zekere dag een merkwaardige klant treft, groeit er een bijzondere relatie tussen de twee.

Bill Murray speelt in Hyde Park on Hudson Franklin D. Roosevelt, president van de Verenigde Staten. Hij krijgt een steeds betere band met zijn verre nicht Margaret Suckley, die uiteindelijk zijn minnares wordt. Als de de koning en koningin van Groot-Brittannië op staatsbezoek komen stijgt de spanning in het huishouden.

Lilet Never Happened vertelt het waargebeurde verhaal over Lilet, een kindprostituee in de straten van de Filipijnen. De Nederlandse hulpverlener Claire probeert kosten wat het kost haar weg te halen uit de straten. Maar met Lilet's ouders die geen probleem zien in hun dochter's prostitutie, en Lilet zelf die liever gewoon met niemand iets te maken heeft, wordt haar dat niet makkelijk gemaakt.

Als laatste hebben we nog een rerelease: de klassieker Finding Nemo wordt uitgebracht in 3D. Een mooi moment om een nieuwe generatie kennis te laten maken met de vis die zijn verloren zoon moet zien te vinden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.