compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU

Les Misérables (2012)

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch van Les Misérables (2012)

Hugh Jackman (Jean Valjean)

Hugh Jackman (Jean Valjean)

Delen op facebook
Les Misérables (2012)
Nederlandse première: 14-3-2024
Verenigd Koninkrijk, 2012, 158 min,

Jean Valjean, gespeeld door Hugh Jackman wordt voorwaardelijk vrij gelaten uit de gevangenis. Toch wordt hij tientallen jaren achtervolgd door de meedogenloze politieman Javert (Russell Crowe). Als hij de zorg op zich neemt van de dochter van een alleenstaande moeder verandert zijn leven voorgoed.

Bekijk bij:

videolandNETFLIXAmazon Prime Video

Les Misérables (2012) trailer en bijzonderheden

Deze film is gebaseerd op de inmens populaire musical. Die was op zijn beurt weer gebaseerd op het boek van Victor Hugo. De liedjes uit de musical zitten ook in deze film.

Trailer van Les Misérables (2012)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Les Misérables (2012)https://i1.ytimg.com/vi/U2UO4IgXybQ/hqdefault.jpg2024-03-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Deze film is geregisseerd door Tom Hooper, die eerder het Oscarwinnende The King's Speech maakte.

Les Misérables (2012) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Les Misérables (2012) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Les Misérables (2012) zien? Koop of huur de film hier:


videoland NETFLIX Amazon Prime Video

Jean Valjean wordt vrij gelaten uit de gevangenis. Toch wordt hij jaren achtervolgd door de meedogenloze politieman Javert. Als hij de zorg op zich neemt van de dochter van een alleenstaande moeder verandert zijn leven voorgoed. Gebaseerd op de populaire musical.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Vanaf 14 maart a.s. is de met meerdere Oscars® bekroonde film Les Misérables opnieuw te zien in de Nederlandse bioscopen. De film is speciaal geremastered volgens de hoogwaardige Dolby Cinema-standaard met een overweldigende Dolby Atmos-geluidsmix en de sublieme beeldkwaliteit van Dolby Vision. Zo schitterend zag en hoorde je Tom Hoopers meeslepende en spectaculaire interpretatie van Victor Hugo’s epische vertelling nog nooit. De speelfilm bleek in 2012 een onvervalste kaskraker die uit zou groeien tot een van de succesvolste filmmusicals aller tijden, resulterend in een triomf op het Oscar®-podium met maar liefst zeven Oscars®, waaronder die voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor Anna Hathaway, voor Beste Geluidsmix en Beste Makeup en Haar.

Productiemaatschappij: ARRI Media, Cameron Mackintosh Ltd., Double Negative, Solar Entertainment, Toho-Towa, Universal Pictures, Universal Pictures International (UPI), Working Title Films

Cast & Regisseur

Nieuws over Les Misérables (2012)