compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carter: films, nieuws

 

Biografie van Helena Bonham Carter

Sandra Bullock en Helena Bonham Carter in Ocean's 8
Sandra Bullock en Helena Bonham Carter in Ocean's 8
Helena Bonham Carter groeide op in Londen. Ze kwam in de acteerwereld terecht doordat ze in 1979 een schrijfwedstrijd won waardoor ze het kon veroorloven om zich in te schrijven in een bekende acteursdatabase. Op zestienjarige leeftijd verscheen ze zo in een TV-commercial en wat later in een kleine TV-film "A Pattern of Roses".

Carter speelde in de jaren erna o.a. in "Hamlet" (1990), Frankenstein (1994) en The Wings of the Dove (1997). Ze is echter beter bekend als actrice in recentere films als Fight Club (1999), "Planet of the Apes" (2001) en Charlie and the Chocolate Factory (2005).

In 2007 speelt ze in de megaproductie Harry Potter and the Order of the Phoenix naast o.a. Daniel Radcliffe en Emma Watson.

Trivia over Helena Bonham Carter

One Life trailer
Is verloofd met regisseur Tim Burton. Helena Bonham Carter speelde eveneens in enkele films van hem zoals Big Fish.

Spreekt vloeiend Frans.

Helena Bonham Carter In het nieuws

THE OFFING met Helena Bonham Carter

Multi-territoriale deal voor speelfilm

6-4-2023 Helena Bonham Carter speelt de hoofdrol in The Offing - een boekverfilming van auteur Benjamin Myers - en zal geregisseerd worden door Jessica Hobbs, dankzij een drie-landen distributiedeal. Opnames starten later dit jaar.

Speelweek 49: nu in de bioscoop

Array

2-12-2015 We hebben deze week weer heel veel te bespreken. Er komen namelijk maar liefst elf nieuwe films uit! De film van de week is Suffragette.

Lindsay Lohan als Elizabeth Taylor.

Helena Bonham-Carter speelt Eizabeth Taylor

Array

13-2-2013 Helena Bonham Carter kan weer een rol toevoegen aan haar lijstje: ze gaat Elizabeth Taylor vertolken in een nieuwe biopic.

Helena Bonham-Carter wellicht in The Lone Ranger

Array

20-7-2011 Helena Bonham Carter, momenteel te zien als Bellatrix LeStrange in Harry Potter, gaat wellicht een hoerenmadam spelen in de nieuwe film van Gore Verbinski, The Lone Ranger. Ook Johnny Depp zal in de film te zien zijn.

The King's Speech grote winnaar Bafta's

Array

14-2-2011 Gisteravond werden de BAFTA's uitgereikt. De British Academy of Film and Television Arts wordt ookwel gezien als de Britse tegenhanger van de Oscars. The King's Speech en The Social Network waren de grote winnaars.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Helena Bonham Carter Feiten

acteur, producent, stemacteur
Geboren 26-5-1966
Helena Bonham Carter werd actrice nadat ze zich in een database voor acteurs had ingeschreven. Ze werd onder meer bekend door haar rollen in Fight Club en Charlie and the Chocolate Factory.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

176 films in Amsterdam deze week

176 films in Amsterdam deze week176 films zijn te zien in Amsterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl