compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 21-2 t/m 27-2
WEB | mobiel
Cold Pursuit
MENU
Home > Films > Maurice

Maurice

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarDiscriminatie

drama, romantiek

Pitch van Maurice
Maurice: Hugh Grant (Clive Durham) en James Wilby (Maurice Hall)
Maurice: Hugh Grant (Clive Durham) en James Wilby (Maurice Hall)
Delen op facebook
Maurice
Nederlandse première: 21-3-2019
Groot-Brittannië, 1987, 136 min,
Maurice en Clive worden verliefd op elkaar op Cambridge. Om hun plaats in de maatschappij niet te beschadigen gaan ze uit elkaar. Clive trouwt met een meisje, maar Maurice kan niet weglopen voor wat hij voelt.
trailer
BioscoopAgenda van Maurice

Maurice in de bioscoop

Synopsis distributeur
Maurice naar E.M. Forster roept de verstikkende conformiteit op van de Engelse samenleving van voor de Eerste Wereldoorlog. Maurice Hall (James Wilby) en Clive Durham (Hugh Grant) worden verliefd in Cambridge. Omdat homoseksualiteit strafbaar is, moeten de twee hun gevoelens voor elkaar volledig geheimhouden. Nadat een vriend is gearresteerd voor homoseksualiteit verlaat Clive zijn verboden liefde en trouwt hij met een jonge vrouw. Maurice blijft ondertussen worstelen met zijn identiteit en zelfvertrouwen, en schakelt de 'hulp' in van een hypnotiseur om zich te ontdoen van zijn onmiskenbare verlangens. Maar Maurice wordt verleid door Clives jachtmeester Alec Scudder (Rupert Graves), een gebeurtenis die diepgaande veranderingen teweegbrengt in het leven van Maurice.
4K-restauratie. Eye bracht enkele jaren geleden met veel succes Ivory's film Howards End uit in de Nederlandse filmtheaters.  Een Merchant/Ivory-productie met Hugh Grant en James Wilby, naar de gelijknamige, autobiografisch getinte roman van E.M. Forster over een herenliefde anno 1914. Het boek kon pas in 1970 gepubliceerd worden. Beide hoofdrolspelers werden bekroond in Venetië.