compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU

Maurice

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarDiscriminatie

Pitch van Maurice

Hugh Grant (Clive Durham) en James Wilby (Maurice Hall)

Hugh Grant (Clive Durham) en James Wilby (Maurice Hall)

Delen op facebook
Maurice
Nederlandse première: 21-3-2019
Verenigd Koninkrijk, 1987, 140 min,

Maurice en Clive worden verliefd op elkaar op Cambridge. Om hun plaats in de maatschappij niet te beschadigen gaan ze uit elkaar. Clive trouwt met een meisje, maar Maurice kan niet weglopen voor wat hij voelt.

Bekijk bij:

Maurice trailer en bijzonderheden

De film kwam voor het eerst uit in 1987.

Trailer van MauriceBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mauricehttps://i1.ytimg.com/vi/W31_ehfk3Sc/hqdefault.jpg2019-02-22
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

James Ivory regisseerde ook Heat and Dust (1983)
James Wilby speelde ook in The Sense of an Ending (2017)

Maurice - Bioscopen, Tijden & Tickets

Maurice in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Hugh Grant schittert in deze gerestaureerde 4K-versie van de klassieker over een verboden herenliefde van James Ivory (Oscarwinnaar voor het script van Call Me By Your Name).

Maurice (1987), naar de gelijknamige, autobiografisch getinte roman van E. M. Forster, is nu te zien in de gerestaureerde 4K-versie. In de verfilming van Forsters vertelling over een verboden herenliefde in 1914 nemen Hugh Grant en James Wilby de hoofdrollen voor hun rekening. Beide hoofdrolspelers werden bekroond in Venetië. Ivory kreeg in 2018, op 89-jarige leeftijd, een Oscar voor het scenario van Call Me by Your Name (Luca Guadagnino).
Maurice roept de verstikkende conformiteit op van de Engelse samenleving aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Maurice Hall (James Wilby) en Clive Durham (Hugh Grant) studeren aan de universiteit van Cambridge en raken verliefd. Omdat homoseksualiteit strafbaar is in het post-Victoriaanse Engeland moeten zij hun gevoelens voor elkaar volledig geheimhouden; in 1895 nog werd de dichter-dandy en publieke persoonlijkheid Oscar Wilde veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf vanwege zijn omgang met Lord Alfred Douglas. Nadat een vriend is gearresteerd voor homoseksualiteit verlaat Clive zijn verboden liefde en trouwt hij met een jonge vrouw. Fosters roman en Ivory’s verfilming laten zien wat de persoonlijke en maatschappelijke gevolgen zijn van een gedwongen leven in de seksuele ondergrondse. Maurice blijft worstelen met zijn identiteit en zelfvertrouwen, en schakelt de 'hulp' in van een hypnotiseur om zich te ontdoen van zijn onmiskenbare verlangens. Maar Maurice wordt verleid door Clives jachtmeester Alec Scudder (Rupert Graves), een gebeurtenis die diepgaande veranderingen teweegbrengt in het leven van Maurice.

Productiemaatschappij: Alitalia, Alvorada Vídeo, Channel Four Films, Cinecom Pictures, Film Four International, Home Vision Entertainment (HVE), Merchant Ivory Productions, Odyssey Entertainment

Cast & Regisseur

Hugh Grant

Clive Durham
James Wilby

Maurice Hall
Ben Kingsley

Lasker-Jones
Helena Bonham Carter

Lady at Cricket Match
Simon Callow

Mr. Ducie
James Ivory

Regisseur