compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Maurice > Detailinformatie

Maurice

***1/20
Waardering: 3.5/5

Detailinformatie over de film Maurice

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarDiscriminatie

drama, filmhuis, romantiek

Meer info voor de echte fans

Met

Hugh Grant
Hugh Grant
Clive Durham
James Wilby
James Wilby
Maurice Hall
Ben Kingsley
Ben Kingsley
Lasker-Jones
Helena Bonham Carter
Helena Bonham Carter
Lady at Cricket Match
Simon Callow
Simon Callow
Mr. Ducie
Denholm Elliott
Denholm Elliott
Doctor Barry
Judy Parfitt
Judy Parfitt
Mrs. Durham
Rupert Graves
Rupert Graves
Alec Scudder
Orlando Wells
Orlando Wells
Young Maurice
Barry Foster
Barry Foster
Dean Cornwallis

Ook met

Mark Tandy (Risley), Peter Eyre (Rev. Borenius), Richard Warner (Judge), Julian Wadham (Hull), Phoebe Nicholls (Anne Durham), Patrick Godfrey (Simcox), Philip Fox (Dr. Jowitt), Miles Richardson (Third Undergraduate), Kitty Aldridge (Kitty Hall), John Elmes (Hill), Alan Foss (Old Man on Train), Olwen Griffiths (Mrs. Scudder), Chris Hunter (Fred Scudder), Michael Jenn (Archie), Gerald McArthur (Undergraduate), Helena Michell (Ada Hall), Mark Payton (Chapman), Catherine Rabett (Pippa Durham), Adrian Ross Magenty (Dickie Barry), Phillida Sewell (Matron), Matthew Sim (Featherstonhaugh), Andrew St. Clair (Second Undergraduate), Harriet Thorpe (Barmaid), Alan Whybrow (Mr. Scudder), Maria Britneva (Mrs. Sheepshanks)

Production
design

Productie-
maatschap-
pijen

Alitalia, Alvorada Vídeo, Channel Four Films, Cinecom Pictures, Film Four International, Home Vision Entertainment (HVE), Merchant Ivory Productions, Odyssey Entertainment
Synopsis distributeur
Hugh Grant schittert in deze gerestaureerde 4K-versie van de klassieker over een verboden herenliefde van James Ivory (Oscarwinnaar voor het script van Call Me By Your Name).

Maurice (1987), naar de gelijknamige, autobiografisch getinte roman van E. M. Forster, is nu te zien in de gerestaureerde 4K-versie. In de verfilming van Forsters vertelling over een verboden herenliefde in 1914 nemen Hugh Grant en James Wilby de hoofdrollen voor hun rekening. Beide hoofdrolspelers werden bekroond in Venetië. Ivory kreeg in 2018, op 89-jarige leeftijd, een Oscar voor het scenario van Call Me by Your Name (Luca Guadagnino).
Maurice roept de verstikkende conformiteit op van de Engelse samenleving aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Maurice Hall (James Wilby) en Clive Durham (Hugh Grant) studeren aan de universiteit van Cambridge en raken verliefd. Omdat homoseksualiteit strafbaar is in het post-Victoriaanse Engeland moeten zij hun gevoelens voor elkaar volledig geheimhouden; in 1895 nog werd de dichter-dandy en publieke persoonlijkheid Oscar Wilde veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf vanwege zijn omgang met Lord Alfred Douglas. Nadat een vriend is gearresteerd voor homoseksualiteit verlaat Clive zijn verboden liefde en trouwt hij met een jonge vrouw. Fosters roman en Ivory’s verfilming laten zien wat de persoonlijke en maatschappelijke gevolgen zijn van een gedwongen leven in de seksuele ondergrondse. Maurice blijft worstelen met zijn identiteit en zelfvertrouwen, en schakelt de 'hulp' in van een hypnotiseur om zich te ontdoen van zijn onmiskenbare verlangens. Maar Maurice wordt verleid door Clives jachtmeester Alec Scudder (Rupert Graves), een gebeurtenis die diepgaande veranderingen teweegbrengt in het leven van Maurice.