compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 49: nu in de bioscoop

Speelweek 49: nu in de bioscoop

We hebben deze week weer heel veel te bespreken. Er komen namelijk maar liefst elf nieuwe films uit! De film van de week is Suffragette.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Suffragette speelt zich af in het begin van de 20e eeuw waar vrouwen strijden voor kiesrecht. De Suffragettes ervaren echter dat vreedzaam protest niets oplost. De vrouwen grijpen zwaardere middelen aan en zetten alles wat ze hebben op het spel.

Hoewel vaak wordt gedacht dat de suffragettes vaker welgestelde vrouwen waren wordt er in deze film speciaal aandacht besteed aan de vrouwen uit de werkende klasse.

Deze film kent een topcast met Carey Mulligan, Meryl Streep en Helena Bonham Carter.

Dan de documentaire Vleesverlangen. Marijn Frank werkt al jaren voor het programma Keuringsdienst van Waarde. Ze wil eigenlijk geen vlees meer eten maar toch doet ze het. Is ze verslaafd aan vlees? Marijn zoekt het uit.

Meer weten over deze film? Lees dan snel het interview wat we deden van Marijn Frank!

Iets heel anders is Fashion Chicks: Esmee, gespeeld door Liza Sips, houdt erg van mode maar op haar stage mag ze alleen in het magazijn werken. Daar heeft ze wel toegang tot afgekeurde kleding met die materialen creëert ze haar eigen lijn onder het alter ego Lizzy. Dit wordt opgepakt door de bekende designer Victoria Wolff (Victoria Koblenko). Esmee moet steeds meer door het leven gaan als Lizzy.

Wil je foto's van de première zien? Dat kan!

Nog een film uit Nederland, Hallo Bungalow. Drie vrouwen werken op een vakantiepark en dat leven zijn ze goed zat. Ze besluiten de criminele eigenaar van het park te chanteren. Dat laat hij zich echter niet over zijn kant gaan: hij schakelt een stel low-budget huurmoordenaars in.

Is dit een goede film? Lees dan onze recensie!

We gaan verder met Steve Jobs: in deze biopic volgen we Steve Jobs als CEO van Apple, anno 2015 een van de grootste bedrijven ter wereld. Er worden drie iconische producten onthuld eindigend met de onthulling van de iMac in 1998.

De hoofdrol wordt gespeeld door Michael Fassbender.

Nog een genie in Pawn Sacrifice. Tijdens de Koude Oorlog moet de jonge schaker Bobby Fischer het opnemen tegen de Russische Boris Spassky. De hele wereld kijkt toe hoe Fischer het opneemt tegen Spassky en zichzelf. Bobby Fischer wordt algemeen beschouwd als een van de grootste schakers aller tijden.

Dan The Night Before, een kerstkomedie. Drie vrienden hebben de traditie om ieder jaar op kerstavond uit te gaan. Dit jaar kan het wel eens de laatste keer zijn dat dit doen: één van hun wordt vader en een ander is beroemd geworden.

Joseph Gordon-Levitt en Seth Rogen waren eerder samen te zien in 50/50. Die film had ook dezelfde regisseur.

Mon roi is een drama met hoofdrollen van Vincent Cassel en Emmanuelle Bercot. Een vrouw (Emmanuelle Bercot) moet revalideren na een ernstig ski-ongeluk. Doordat ze rust neemt heeft ze tijd om te reflecteren met haar omstuimige relatie met Georgio (Vincent Cassel). Waarom viel ze eigenlijk voor hem?

Nog een stel uit elkaar is in Chorus. Christophe en Irene hebben elkaar tien jaar niet gezien sinds hun achtjarig zoontje werd vermist. Nu moeten ze samen het gevonden lichaam van hun zoontje identificeren.

Regisseur François Delisle maakte eerder onder andere Le Bonheur c'est une chanson triste.

Voor 600 Millas gaan we naar Mexico. Arnulfo Rubio smokkelt wapens voor een Mexicaans drugskartel. Hij wordt achterna gezeten door FBI-agent Hank. Arnulfo kidnapt Hank en brengt hem naar zijn bazen. Dit is echter een rit van 600 mijl waardoor de twee tot elkaar veroordeeld zijn. Deze film won de prijs voor het beste debuut op het filmfestival van Berlijn.

We sluiten ad met Tattoo. Cléssio werkt in een flmaboyante nachtclub waar hij soldaat Finhina leert kennen. De twee vallen voor elkaar, tot ongenoegen van dragqueen Paulete. De relatie tussen Clessio en Finhina wordt bemoeilijkt door de verschillende werelden waarin de twee leven.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.