compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Michael Fassbender

Michael Fassbender

Michael Fassbender: films, nieuws

 

Biografie van Michael Fassbender

Michael Fassbender in The Snowman
Michael Fassbender in The Snowman
Michael Fassbender werd geboren in Duitsland, maar groeide op in Ierland. Hij ging naar het Drama Centre in Londen. Zijn eerste rol was die van sergeant Burton 'Pat' Christenson in 'Band of Brothers' (2001). Hij speelde ook Azazeal in de televisieserie 'Hex' (2004-2005).

In 2006 speelde hij in het theaterstuk 'Allegiance', gebaseerd op de ontmoeting tussen Winston Churchill en Michael Collins. Daarnaast heeft hij zowel als regisseur, producent en acteur meegewerkt aan de theaterversie van Quentin Tarantino's Reservoir Dogs. In 2007 speelde hij in Angel, over het leven van de jonge excentrieke Britse schrijfster 'Angel Deverell' in de vroege twintigste eeuw.

Voor de film Hunger (2008) van beeldend kunstenaar Steve McQueen volgde Fassbender een zeer streng dieet. Hij speelde de rol van de IRA gevangene Bobby Sands, die overleed aan een hongerstaking in 1981. Zijn hongerstaking maakte van Sands een cultfiguur onder Republikeinse aanhangers. Sands stierf na 66 dagen op 27 jarige leeftijd.

Fassbender beheert zijn eigen productiebedrijf Peanut Productions.

Trivia over Michael Fassbender

1 trailer
Fassbender spreekt vloeiend Duits.

De film Hunger werd in de Nederlandse filmkritieken zeer goed ontvangen. Fassbenders voorkomen doet denken aan Christian Bale in The Machinist.

Michael Fassbender In het nieuws

Michael Fassbender live online te gast bij Movie Als (Shortcutz Amsterdam)

Supersteracteur MICHAEL FASSBENDER Live!

10-5-2020 Shortcutz Amsterdam hebben voor hun 4e en 5e live interview online sessie op afgelopen maandag supersteractrice ALICIA (Lara Croft) VIKANDER en dinsdag de supersteracteur MICHAEL (Magneto) FASSBENDER 'op bezoek'. Niet alleen kan het publiek meekijken, maar ook vragen stellen.

Michael Fassbender in Alein: Covenant (c) Warner Bros

Recensie Alien: Covenant

18-5-2017 Alien: Covenant is het vervolg op Prometheus (2012), de eerste onofficiële prequel van Alien (1979). Prometheus en Alien: Covenant spelen zich in hetzelfde universum af en zijn het begin van een op zichzelf staande reeks die de herkomst van de buitenaardse wezens uit de eerdere films van Ridley Scott onderzoekt.

(c) Cineart

Song to Song recensie

'Impressionistische film over de liefde'

4-5-2017 Terrence Malick heeft aangekondigd dat hij weer films met een script wil draaien. Met Song to Song sluit hij het hoofdstuk van het script- en narratiefloos filmmaken passend af.

X-Men: Apocalypse recensie

19-5-2016 De eerste X-men film dateert uit 2000 en sindsdien is er een explosie aan superheldenfilms uitgekomen. De X-films onderscheidde zich altijd door hun serieuzere toon. Hoe zit dat bij X-Men: Apocalypse?

Wie wint de Oscar in 2016?

25-2-2016 Dit weekend worden de Oscars weer uitgereikt: nog steeds de beroemdste filmprijs van het jaar. Voor BiosAgenda het moment eens te speculeren wie er gaat winnen. We kunnen hier volledig de mist in gaan maar we zullen zien!

<  123456  >
Laatste filmnieuws

Michael Fassbender Feiten

acteur, producent
Geboren 2-4-1977
Fassbender is een Duitse acteur, opgegroeid in Ierland. hij beleefde zijn acteerdebuut in "Band of Brothers" en vertolkte in 2008 een hongerstakende IRA gevangene in Hunger.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

65 films in Groningen deze week

65 films in Groningen deze weekVandaag wordt er in Groningen maar liefst 72 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl