compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Vanaf woensdag: IFFR

Vanaf woensdag: IFFR

23-1-2012 Woensdag 25 januari begint weer het Internationale Film Festival Rotterdam. Twaalf dagen lang staat Rotterdam in het teken van film.

Delen op facebook

Wij vroegen filmkenner Constant Hoogenbosch om het programma door te nemen en films aan te wijzen die je zeker niet mag missen.

1. Shame
Shame is de nieuwste film van Steve McQueen en gaat over een man, gespeeld door Michael Fassbender, die worstelt met een seksverslaving.

2. A Dangerous Method
Weer een film met Michael Fassbender, dit keer in de rol van Carl Jung. Hij en Sigmund Freud (Viggo Mortensen) krijgen beide de patient Sabina onder hun hoede. De regie is van David Cronenberg.

3. Les géants
Belgische film over drie tienerjongens die tijdens hun vakantie in een Waals dorp door hun ouders aan hun lot worden overgelaten. Van regisseur/schilder Bouli Lanners.

4. Hugo
De nieuwste film van Martin Scorsese belooft een sprookjesachtige ode aan de cinema te zijn.

5. Kotoko
Japanse film over een moeder wiens baby wordt weggehaald als de zorg haar te veel wordt.

6. Le Havre
De ex-schrijver Marcel geniet van zijn leven als schoenpoetser en wordt goed verzorgd door zijn vrouw Arletty. Dan komt hij in contact met een Afrikaanse vluchteling. Terwijl zijn vrouw ernstig ziek wordt ontfermt Marcel zich over de vluchteling.

Natuurlijk staat er tijdens het festival nog veel meer op het programma. Op de website van het festival is meer informatie te vinden.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.