compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 13

Deze week in première: speelweek 13

28-3-2012 Het is weer woensdag en dat betekent dat er morgen weer nieuwe films te zien zijn. Deze week zijn het er vijf en we bespreken ze weer kort voor je.

Delen op facebook

De film van de week is Haywire. De nieuwe film van Steven Soderbergh belooft een spannende thriller te worden. De cast is ook niet mis met grote namen als Antonio Banderas, Michael Douglas, Ewan McGregor, Channing Tatum en Michael Fassbender. De hoofdrol wordt echter gespeeld door de minder bekende "Gina Carono" die ook actief is als martial arts vechter.

Uit Nederland hebben we Hemel. De film handelt over de zeventienjarige Hemel, gespeeld door Hannah Hoekstra, en de relatie met haar vader. De film is niet geschikt voor tere zieltjes vanwege de expliciete seks en het groffe taalgebruik van Hemel. Daaronder bevinden zich echter wel interessante personages. Zie ook het interview wat we hadden met regisseur Sacha Polak.

Uit België komt het prachtige Tot altijd. De film gaat over Mario Verstraete, een MS patient die de eerste Belg zal worden die euthanasie pleegt. De film gaat echter vooral over de vriendschappen van Verstraete. Wij spraken regisseur Nic Balthazar in Amsterdam. Dit interview komt zo snel mogelijk online!

In de categorie arthouse hebben we Elena,een Russische film. Elena en Vladimir zijn een koppel maar ook elkaars tegenpolen. Elena is zorgzaam terwijl Vladimir harder en zakelijker is. Beide hebben ze oudere kinderen met hun eigen problemen. Winnaar van Un Certain Regard Special Jury Prize in Cannes.

Dan sluiten we af met de actiefilm Wrath of the Titans. Deze sequel op Clash of the Titans brengt vooral veel actie met zich mee met een rondspringende Sam Worthington.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.