compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 46: deze week in première

Speelweek 46: deze week in première

13-11-2013 : Tijdens het gure herfstweer kan je vanaf morgen weer lekker warm in de bioscoop zitten. Met zeven films hoef je je deze week niet te vervelen. De film van de week is The Young and Prodigious T.S. Spivet.

Delen op facebook

De 12-jarige T.S. Spivet woont in Montana met zijn familie. Hij is geobsedeerd door cartografie en wetenschappelijke proeven. Op een gegeven moment krijgt hij een prijs van het beroemde Smithsonian museum in Washington. T.S. Spivet vertrekt naar Washington. Wat ze daar niet weten is dat hij nog maar 12 jaar oud is.

De film is gebaseerd op het boek The Selected Works of T.S. Spivet.

De volgende film is een echte klassieker: Breakfast at Tiffany's. Holly Golightly is een eigenzinnig meisje dat zich laat fêteren, mee uitnemen en dat, wie weet, voor nog meer in is. Ze is wispelturig, impulsief en een beetje onbetrouwbaar, doet zich graag rijker voor dan ze is, maar is tegelijkertijd lief en charmant. Wanneer Holly en Fred verliefd worden bedreigt dit het leventje van beiden.

Gebaseerd op de gelijknamige novelle uit 1958 van de Amerikaanse schrijver Truman Capote.

Dan komen we bij rampenfilm The World's End. Een groep vrienden wil naar de pub The World's End om daar een legendarische drinkmarathon van twintig jaar eerder over te doen. Onderweg naar de pub komen ze erachter dat de wereld wordt overgenomen door robots en dat het voortbestaan van de wereld wordt bedreigd.

Deze film is onderdeel van de Cornetto-trilogie: die begon met Shaun of the Dead en Hot Fuzz. Deze film sluit de trilogie af. De trilogie heet zo omdat er in elke film een Cornetto wordt gegeten die refereert naar de film zelf.

De koninklijke film deze week is Diana. Dit is een biografisch drama over Diana, princess of Wales, ookwel de Princess of the People genoemd. De film volgt de laatste twee jaar van haar leven waarin ze een relatie heeft met hartchirurg Dr. Hasnat Khan en Dodi Al Fayed ontmoet.

Naomi Watts, die hier de hoofdrol speelt, heeft al een indrukwekkende carriere sinds 1986. Haar meer recente rollen waren in The Impossible en J. Edgar.

We gaan naar Roemenië voor Pozitia copilului (Child's Pose). De 60-jarige Cornelia Kerenes heeft een luxe leven met alles wat ze zich kan wensen. Maar het enige wat haar echt gelukkig zal maken is een goede relatie met haar 34-jarige zoon Barbu. Als Barbu een ongeluk veroorzaakt, doet Cornelia er alles aan om haar zoon uit de gevangenis te houden.

Dit is de Roemeense inzending voor 'Beste Buitenlandstalige Film' van de Academy Awards.

Voor wat misdaad is er The Counselor. Een advocaat, (Michael Fassbender), laat zich verleiden door het snelle geld van de drugswereld en wil een keer meewerken aan een deal. Hij komt er echter achter dat er geen weg meer terug is en moet vrezen voor het leven van zichzelf en zijn dierbaren.

De laatste film deze week is Blackbird. Sean wordt niet geaccepteerd door zijn leeftijdsgenoten. In een opwelling plaatst hij een verhaal op internet waarin hij wraak neemt op zijn schoolgenoten. De politie neemt het echter heel serieus en Sean wordt in een jeugdgevangenis geplaatst.

Dit is de eerste speelfilm van acteur Connor Jessup. Naast acteur is hij ook actief als schrijver, regisseur en editor.
Regisseur Jason Buxton won de prijs voor beste Canadese debuut op het filmfestival van Toronto in 2012.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.