compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 38: nu in de bioscoop

Speelweek 38: nu in de bioscoop

De zomer zit er nu wel zo'n beetje op. Dan zie je meteen dat het aantal nieuwe films in de bioscoop in toeneemt. Deze week komen er acht nieuwe films uit en Maze Runner: The Scorch Trials.

Delen op facebook
Speelweek 38: nu in de bioscoop

Speelweek 38: nu in de bioscoop

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Maze Runner: The Scorch Trials gaan we terug naar het experiment rond het labyrinth. Nadat Thomas en de Gladers het experiment in het labyrinth hebben overleefd gaan ze naar fase 2: de Scorch, een troosteloos landschap met onvoorstelbare en gevaarlijke hindernissen. Thomas en de Gladers gaan de strijd aan met de organisatie die achter de experimenten zit.

Deze film is, net als zijn voorganger The Maze Runner, gebaseerd op de boekenserie van James Dashner,

Dan "Everest": een groep bergbeklimmers onderneemt een poging de top van de Mount Everest te beklimmen. Tijdens hun tocht krijgen ze te maken met een hevige sneeuwstorm. Hun wil om de top te bereiken verandert in de wil om te overleven.

WIl je weten wat onze redacteur ervan vond? Lees dan hier zijn recensie!

Iets heel anders is Knight of Cups. Scenarioschrijver Rick struint van feest naar feest in een bleek en harteloos Los Angeles, op zoek naar zichzelf, de liefde en een manier om zijn lege bestaan te voorzien van betekenis. Maar alle drank, drugs en vele vrouwen lijken die leegte niet te kunnen vullen, en Rick wordt gedwongen stil staan bij de realisatie dat misschien niets in zijn leven is wat hij zichzelf voorhield.

Regisseur Terrence Malick maakte eerder onder To the Wonder en The Tree of Life.

Meer zin in een western? Ga dan naar Slow West: Slow West volgt de zestienjarige Jay (Kodi Smit-McPhee) door het Amerikaanse westen van de negentiende eeuw. Hij is op zoek naar de vrouw op wie hij verliefd is en wordt in zijn zoektocht bijgestaan door de mysterieuze Silas (Michael Fassbender).

In Refugiado vertrekt een vrouw met haar zoontje naar een opvangcentrum vanwege haar gewelddadige man. Haar zoontje vermaakt zich goed in het centrum maar de vrouw vindt het te benauwend. Ze vertrekken nogmaals op zoek naar een veilige plek.

In The Lesson werkt Nadezhda als lerares Engels die de eindjes met moeite aan elkaar knoopt. Als er geld wordt gestolen uit haar klas en ook nog haar huis dreigt kwijt te raken moet ze de confrontatie aangaan met de dief en haar eigen moraal.

Regisseurs Kristina Grozeva en Petar Valchanov zijn vaste samenwerkingspartners. Eerder maakten ze korte films en TV-series.

Nelsons No5 is een documentaire over de Letse dirigent Andris Nelson, die het Koninklijk Concertgebouworkest de vijfde symfonie van Dmitri Sjostakovitsj laat spelen. Nelson benadert de partituur van het stuk vanuit zijn emotie.

Voor Underdog gaan we naar Noorwegen en Zweden. Dino vertrekt uit Zweden om werk te zoeken. Ze reist af naar Oslo waar ze van allerlei baantjes heeft. Uiteindelijk komt ze terecht als huishoudster in een doorsnee Noors gezin, een wereld die ze niet kent. Ze belandt in een driehoeksverhouding.

We sluiten af met Madame Bovary: Emma is een boerenmeisje dat graag wil ontsnappen aan haar omgeving. Als ze trouwt met een dokter verhuist ze met hem naar een klein dorpje. Ze blijft echter verlangen naar een meeslepender leven. Dan ontmoet ze Leon. Deze film is gebaseerd op de klassieke roman van Gustave Flaubert.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.