compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > David Duchovny

David Duchovny

David Duchovny: films, nieuws

 

Biografie van David Duchovny

De Amerikaanse acteur David Duchovny brak wereldwijd door met zijn rol als FBI-agent Fox Mulder uit de welbekende sciencefictionserie The X Files.

Hij studeerde aan de twee best aangeschreven universiteiten in Amerika, Princeton en Yale en heeft een graad van master in literatuur.

Verder speelde David in de film Zoolander, de tv-serie "Twin Peaks" en The Larry Sanders Show. Ook was hij een aantal keren gastheer van de Saturday Night Live Show.

David is sinds 1997 getrouwd met actrice Téa Leoni. Ze wonen in Malibu en hebben een zoon (Kyd) en een dochter (Madelaine).

Momenteel is David te zien in de Amerikaanse hitserie Californication bij Comedy Central. Hij speelt de beroemde werkeloze schrijver Hank Moody.

Moody krijgt het niet voor elkaar zijn leven op de rit te krijgen en de enige mensen waar hij om geeft hebben hem verlaten. Hij dompelt zich onder in sex, drank en drugs en raakt daardoor verzeild in de meest hilarische en tegelijkertijd gênante situaties in

Trivia over David Duchovny

In 1996 werd David Duchovny door het Amerikaanse blad People verkozen als een van de 50 mooiste mensen in de wereld.

David Duchovny In het nieuws

Andy Garcia vervangen door Duchovny

29-9-2011 The Godfather: Part III-acteur Andy Garcia wordt vervangen door voormalig X Files-acteur David Duchovny in de thriller Phantom. Hij speelt de kapitein van een Russische onderzeeër tijdens de Koude Oorlog. De reden waarom Andy Garcia het project heeft verlaten is onbekend. De film zal waarschijnlijk volgend jaar in de bioscoop verschijnen.

Sweeney Todd en Atonement winnaars Golden Globes

Sobere persconferentie duurt niet veel langer dan een half uur

14-1-2008 De 65ste uitreiking van de Golden Globes zal niet herinnerd worden door de pracht en praal, maar door de soberheid waarmee ze uitgevoerd werd. De door de schrijversstaking geplaagde Awards-ceremonie werd dit jaar in de vorm van een persconferentie uitgevoerd in volledige afwezigheid van de winnende acteurs en filmmakers.

Sequel X-Files in de maak

Opnames starten eind dit jaar

2-11-2007 Tien jaar na de eerste film over The X Files, heeft 20th Century Fox bekendgemaakt dat er een tweede film over het illustere duo Fox Mulder en Dana Scully gemaakt zal worden. De film verschijnt naar verwachting in juli in de Amerikaanse bioscopen.

Laatste filmnieuws

David Duchovny Feiten

acteur, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 7-8-1960
De Amerikaanse acteur David Duchovny brak wereldwijd door met zijn rol als FBI-agent Fox Mulder uit de welbekende sciencefictionserie The X Files.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+