compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Benicio Del Toro

Benicio Del Toro

Benicio Del Toro: films, nieuws

 

Biografie van Benicio Del Toro

Benicio Del Toro in The French Dispatch
Benicio Del Toro in The French Dispatch
Benicio del Toro werd in 1967 in Puerto Rico geboren als zoon van twee advocaten. Hij studeerde bedrijfskunde naar aanraden van zijn vader, maar verliet zijn opleiding vroegtijdig vanwege zijn interesse in acteren.

Del Toro begon in kleine televisieseries te spelen in de late jaren tachtig, meestal als drugsdealer in programma's als Miami Vice. Vervolgens kreeg hij rollen in niet erg succesvolle films als "Big Top Pee-wee"(1988) en Licence to Kill. In 1995 verwierf hij faam door zijn rol in The Usual Suspects. Hij kreeg voor zijn rol een Independent Spirit Award voor Best Supporting Actor. Karakterrollen werden zijn specialisatie in de films die daarop volgden: The Funeral, Basquiat en The Fan (1996).

In 2000 ontving hij wederom een Oscar voor Best Supporting Actor voor zijn rol in Traffic. Door deze film werd Del Toro gevraagd voor rollen in Guy Ritchie"'s "Snatch" en "Sean Penn"'s "The Pledge". Hij werd bekend als sekssymbool en vergeleken met "Marlon Brando", "James Dean" en zelfs "Brad Pitt". Zijn meest recente rollen waren in "Sin City" (2005) en "Things We Lost in the Fire" (2007).

Trivia over Benicio Del Toro

Benicio del Toro was de jongste slechterik ooit in een James Bond film (Licence to Kill).

Hij is n van de vijf acteurs die een Oscar ontvingen voor een rol die voor het grootste deel in een vreemde taal is gesproken.

Del Toro houdt erg van olieverven.

Benicio Del Toro In het nieuws

Elvira Minguez in 'El guardián invisible' (2017)

Spaanse Elvira Mnguez in Nederlandse film

In romkom 'Mi Vida' gaat Loes Luca op Spaanse les

29-5-2018 De Spaanse actrice Elvira Mínguez speelt tegenover Loes Luca in de Nederlandse romkom Mi vida (Mijn Leven). Mnguez speelde meest recent in Todos lo saben, een voor een Gouden Palm genomineerde thriller met "Penelope Cruz" en Javier Bardem.

Beeld uit Avengers: Infinity Wars (c) 2018

Recordopbrengst openingsweekend Avengers

In Nederland brengt film bijna 2 miljoen op

30-4-2018 De nieuwe superheldenfilm Avengers: Infinity War heeft dit weekend het record gebroken voor de allerhoogste opbrengst tijdens een openingsweekend. De film bracht wereldwijd meer dan 630 miljoen dollar op, waarvan bijna 2 miljoen in Nederland.

Nieuwe castleden Star Wars 8 bekend

Array

15-2-2016 Het duurt nog tot december 2017 tot we het achtste deel van Star Wars in de bioscoop kunnen zien. Vandaag zijn er nieuwe castleden bekend gemaakt.

BAFTA maakt genomineerden bekend

Array

8-1-2016 Vandaag zijn in Groot-Britannie de genomineerden voor de belangrijkste Britse filmprijzen bekend gemaakt: de zogenoemde BAFTA's.

Speelweek 46: nu in de bioscoop

Array

11-11-2015 Het is weer woensdag en dat betekent dat we de nieuwe films van deze week op een rij zetten. Het zijn er deze week zeven en de film van de week is The End of the Tour.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Benicio Del Toro Feiten

acteur, producent, regisseur, stemacteur
Geboren 19-2-1967
Benicio del Toro brak door met zijn rol in The Usual Suspects. Door zijn rol in Traffic kwam hij terecht in de films Snatch en The Pledge. Hij werd 'de Spaanse Brad Pitt'.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

64 films in Groningen deze week

64 films in Groningen deze weekDe laatste filmvertoning in Groningen is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl