Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 22-2 t/m 28-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Filmsterren > Benicio Del Toro

Benicio Del Toro

Benicio Del Toro: films, nieuws

 
Biografie van Benicio Del Toro
Tim Robbins en Benicio Del Toro in A Perfect Day
Tim Robbins en Benicio Del Toro in A Perfect Day
Benicio del Toro werd in 1967 in Puerto Rico geboren als zoon van twee advocaten. Hij studeerde bedrijfskunde naar aanraden van zijn vader, maar verliet zijn opleiding vroegtijdig vanwege zijn interesse in acteren.

Del Toro begon in kleine televisieseries te spelen in de late jaren tachtig, meestal als drugsdealer in programma's als Miami Vice. Vervolgens kreeg hij rollen in niet erg succesvolle films als "Big Top Pee-wee"(1988) en "Licence to Kill". In 1995 verwierf hij faam door zijn rol in The Usual Suspects. Hij kreeg voor zijn rol een Independent Spirit Award voor Best Supporting Actor. Karakterrollen werden zijn specialisatie in de films die daarop volgden: The Funeral, Basquiat en The Fan (1996).

In 2000 ontving hij wederom een Oscar voor Best Supporting Actor voor zijn rol in Traffic. Door deze film werd Del Toro gevraagd voor rollen in Guy Ritchie"'s "Snatch" en "Sean Penn"'s "The Pledge". Hij werd bekend als sekssymbool en vergeleken met "Marlon Brando", "James Dean" en zelfs "Brad Pitt". Zijn meest recente rollen waren in "Sin City" (2005) en "Things We Lost in the Fire" (2007).
Trivia over Benicio Del Toro
Benicio del Toro was de jongste slechterik ooit in een James Bond film ("Licence to Kill").

Hij is één van de vijf acteurs die een Oscar ontvingen voor een rol die voor het grootste deel in een vreemde taal is gesproken.

Del Toro houdt erg van olieverven.
Benicio Del Toro In het nieuws

Nieuwe castleden Star Wars 8 bekend

15-2-2016 Het duurt nog tot december 2017 tot we het achtste deel van Star Wars in de bioscoop kunnen zien. Vandaag zijn er nieuwe castleden bekend gemaakt.

BAFTA maakt genomineerden bekend

8-1-2016 Vandaag zijn in Groot-Britannie de genomineerden voor de belangrijkste Britse filmprijzen bekend gemaakt: de zogenoemde BAFTA's.

Speelweek 46: nu in de bioscoop

11-11-2015 Het is weer woensdag en dat betekent dat we de nieuwe films van deze week op een rij zetten. Het zijn er deze week zeven en de film van de week is The End of the Tour.

Speelweek 39: deze week in première

25-9-2013 Natuurlijk draaien er deze week weer nieuwe films in de bioscopen. Deze week zijn dat er zelfs tien. De film van de week is dit keer Hoe Duur was de Suiker, die dit jaar het Nederlands Film Festival opent.

Dirk Zeelenberg (c) BiosAgenda.nl

Dirk Zeelenberg over de Scorsese rol

22-5-2013 Eerder plaatsten we al het nieuws dat Dirk Zeelenberg een rol ging spelen in Silence, de nieuwe film van Martin Scorsese. We spraken Dirk Zeelenberg in Toscane en uiteraard vroegen hem hoe het zat.

<  12  >
Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag
Benicio Del Toro Feiten
Benicio del Toro© Paramount Pictures
acteur, producent, regisseur, stemacteur
Geboren 19-2-1967
Benicio del Toro brak door met zijn rol in The Usual Suspects. Door zijn rol in Traffic kwam hij terecht in de films Snatch en The Pledge. Hij werd 'de Spaanse Brad Pitt'.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
137 films in Amsterdam deze week
137 films in Amsterdam deze weekVandaag wordt er in Amsterdam maar liefst 247 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl