compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 24-6 t/m 30-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 46: nu in de bioscoop

Speelweek 46: nu in de bioscoop

Het is weer woensdag en dat betekent dat we de nieuwe films van deze week op een rij zetten. Het zijn er deze week zeven en de film van de week is The End of the Tour.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In The End of the Tour wordt schrijver David Foster Wallace vijf dagen lang geïnterviewd door een journalist van Rolling Stone nadat David Foster Wallace zijn boek Infinite Jest heeft uitgebracht. Het interview wordt steeds meer gesprek tussen vrienden, schrijvers en bewonderaars.

Het echte interview waar deze film op is gebaseerd vond plaats in 1996. Pas in 2008 werden de tapes van dit interview geopenbaard en uitgegeven in boekvorm door David Lipsky.

Vergeet niet de recensie te lezen!

Dan Regression: Detective Bruce Kenner (Ethan Hawke) moet een zedenzaak onderzoeken waarbij een vader zijn dochter heeft misbruikt. De vader heeft bekend en de dochter (Emma Watson) beaamt dat haar vader de dader is. Maar tijdens een hypnose-sessie komen er ineens huiveringwekkende feiten boven tafel die de hele zaak op zijn kop zetten.

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse. Goede titel! Jeff, Ben en Carter zijn de lulletjes van de klas en zitten bij de scouting. Wanneer de zombieapocalyps zich opeens aandient, moeten de jongens hun beste scoutingskills gebruiken om zichzelf en de wereld te redden.

Iets heel anders is A Perfect Day. Een groep hulpverleners zijn in een verlaten Bosnisch dorp om daar de watervoorziening te herstellen. Iedere hulpverlener heeft zo zijn eigen reden om daar te zijn. Sophie wil graag helpen, Mambrú wil het liefst naar huis, Katya wil Mambrú, Damir wil dat de oorlog stopt en B heeft geen flauw idee wat hij wil.

Deze film heeft een echte sterrencast met onder andere Benicio Del Toro, Olga Kurylenko en Tim Robbins. Die laatste ken je van The Shawshank Redemption.

Meer zin in een documentaire? Ga dan naar Ice and the Sky. In 1957 vertrekt de Franse glacioloog Claude Lorius voor het eerst naar Antarctica om daar ijskappen te bestuderen. In de loop der jaren zou Lorius nog zo'n twintig keer vertrekken op een wetenschappelijke poolexpeditie. Regisseur Luc Jacquet bekijkt in deze documentaire het buitengewone leven en de glorieuze carrière van Lorius.

Dan een film van de nieuwe filmdistributeur MOOOV Film Distribution, Corn Island. Een man verbouwt met zijn kleindochter mais op een eiland in een rivier. De rivier vormt echter de grens tussen Georgie en Abchazië die met elkaar in oorlog zijn. De twee worden bedreigd door grenswachten van beide kanten.

We sluiten af met nog een documentaire: Is the Man Who Is Tall Happy?. Regisseur Michel Gondry gaat in gesprek met taalkundige en filosoof Michael Chomsky. Wat Chomsky zegt, wordt in de film omgezet in schitterende animaties.

Regisseur Michel Gondry maakte eerder de klassieker Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.