compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 28-5 t/m 3-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 39: deze week in première

Speelweek 39: deze week in première

Natuurlijk draaien er deze week weer nieuwe films in de bioscopen. Deze week zijn dat er zelfs tien. De film van de week is dit keer Hoe Duur was de Suiker, die dit jaar het Nederlands Film Festival opent.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De blanke Sarith en haar slavin Mini-Mini groeien beide op op een plantage in het 18e-eeuwse Suriname. Sarith raakt verbitterd door het harde leven op de plantage maar Mini-Mini krijgt een kans op geluk. Met Gaite Jansen en Yootha Wong-Loi-Sing.

Lees hier het interview met hoofdrolspelers Gaite Jansen, Yootha Wong-Loi-Sing en regisseur Jean van de Velde.

Deze film is gebaseerd op het boek van Cynthia McLeod, de dochter van de eerste president van Suriname: Johan Ferrier.

De tweede film die deze week in première gaat is de documentaire De nieuwe wildernis. Dit is een grootse natuurfilm over de Nederlandse natuur. Vaak wordt gezegd dat Nederland geen natuur bevat maar deze documentaire bewijst het tegendeel.

De manier waarop deze film is gemaakt is geïnspireerd door BBC-series als Life, Planet Earth en Frozen Planet.

Dan komt 2 Guns. Een narcotica-agent (Denzel Washington) en een specialist van de marine-inlichtingendienst (Mark Wahlberg) moeten elkaars activiteiten onderzoeken. Het blijkt echter dat dit onderzoek is opgezet door de CIA. Vanaf dat moment nemen de twee het recht in eigen hand.

Deze film is gebaseerd op de gelijknamige comic van Steven Grant: hij maakte onder andere ook de Punisher-serie.

Daarna komen we bij documentaire A Story of Children and Film. Mark Cousins maakt een reis door de filmgeschiedenis naar de rol die kinderen hebben gespeeld: hoe beïnvloeden films het leven van kinderen? Hoe uiten die jeugdherinneringen zich bij de regisseurs van later?

Deze film was eerder te zien op het filmfestival van Cannes en werd overal succesvol ontvangen.

We gaan naar Dito Montiel's Empire State. Deze film speelt zich af in 1982. Chris Potamitis (Liam Hemsworth) wordt bewaker bij Empire State Armored Truck Company. Samen met zijn jeugdvriend Eddie (Michael Angarano) besluit hij de grootste overval uit de Amerkaanse geschiedenis te plegen.

Dito Montiel heeft gespeeld in Major Conflict, een hardcoreband uit New York. Ook was hij de leadzanger van de band Gutterboy.

Ook worden de bioscopen deze week een muzikaal met Greetings from Tim Buckley. Jeff Buckley (Penn Badgley) is aan het repeteren voor een concert ter ere van zijn vader Tim Buckley: een man die hij nauwelijks heeft gekend. Als hij vriendschap sluit met een vrouw die bij de organisatie van het concert werkt ontdekt hij zijn eigen potentie.

Penn Badgley kon je eerder zien in films als Easy A en Margin Call. Dit is de eerste film waarin hij ook zingend te zien is.

Dan nu een film die meedraaide in het competitieprogramma van het filmfestival van Cannes: Jimmy P. Blackfoot indiaan Jimmy Picard (Benicio Del Toro) krijgt na gediend te hebben in de Tweede Wereldoorlog last van onverklaarbare migraine aanvallen. De dokters roepen de hulp in van een bijzondere Franse antropoloog. Tussen hen ontstaat een hechte band.

Benicio Del Toro kan je kennen van films als Traffic, Fear and Loathing in Las Vegas en Sin City.

De familiefilm Waar is Knoester (NL) gaat over Junior en zijn goede vriend de pratende tak Knoester. Als zijn moeder in het ziekenhuis komt door een ongeluk gaat hij op zoek naar de dader. Hij wordt daarbij geholpen door zijn vriendinnetje die inmiddels ook een pratende tak heeft: Berkelientje.

Dit is de derde film in de reeks van Knoester de pratende tak. De film is een combinatie van animatie en live-action.

We gaan naar liefdesstad Parijs voor Mr. Morgan's Last Love. De Amerikaanse weduwnaar Matthew Morgan ontmoet de jonge en levenslustige Pauline in Parijs. Vanaf dat moment verdwijnt zijn neerslachtigheid. De twee krijgen een bijzondere relatie en ze leren beiden meer over de waarde van vriendschap, romantiek en familie.

Deze film is gebaseerd op het boek La Douceur Assassine. Voor het script is het hoofdpersonage veranderd in een Amerikaan.

Tot slot de laatste maar niet de minste film deze week: Still Mine. Craig en Irene zijn al zestig jaar getrouwd en wonen nog steeds gelukkig samen aan de kust van Canada. Irene begint echter tekenen van Alzheimer te vertonen. Craig besluit een nieuw huis voor hen te bouwen maar wordt hierbij tegengewerkt door de gemeente.

James Cromwell won voor zijn rol als Craig een award bij de 2013 Canadian Screen Awards. Daar pakte de film ook zes andere nominaties.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.