compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 20-1 t/m 26-1
Film van de week!
MENU

Kings

**1/200
Waardering: 2.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Kings

Halle Berry (Millie) en Daniel Craig (Obie Hardison)

Halle Berry (Millie) en Daniel Craig (Obie Hardison)

Delen op facebook
Kings
Nederlandse première: 19-7-2018
België, Frankrijk, 2017, 92 min,

Als er na de politiemishandeling van de zwarte Rodney King rassenrellen uitbreken in het Los Angeles van 1991, probeert Millie haar enorme gezin bij elkaar te houden. Ze krijgt onverwacht hulp van haar eigenzinnige buurman, de enige witte man in de wijk.

Bekijk bij:

videoland

Kings trailer en bijzonderheden

Bij de rassenrellen in 1991 kwamen meer dan 50 mensen om het leven. Rodney King overleefde de mishandeling, maar verdronk op 47-jarige leeftijd in een zwembad na inname van alcohol en drugs.

Trailer van KingsBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Kingshttps://i1.ytimg.com/vi/KgAJ5GxwJtw/hqdefault.jpg2018-05-07
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Halle Berry en Daniel Craig hebben beiden in Bondfilms gespeeld. Berry speelde Bondgirl in Die Another Day (2002) en Craig is James Bond sinds Casino Royale (2006). Halle Berry won een Oscar voor haar hoofrol in Monster's Ball (2001).

Kings - Bioscopen, Tijden & Tickets

Kings in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Kings zien? Koop of huur de film hier:


videoland

Na de mishandeling van Rodney King explodeert het South Central Los Angeles van 1991. Millie (Halle Berry) probeert haar enorme gezin bij elkaar houden. Ook met Daniel Craig.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Kings, het Engelstalige speelfilmdebuut van regisseur en scenarioschrijver Deniz Gamze Ergüven (Mustang), speelt zich af tegen de achtergrond van de rellen in Los Angeles tijdens de Rodney King-rechtszaak in 1992.

Millie (Halle Berry) is een hardwerkende, alleenstaande moeder. Samen met haar acht geadopteerde kinderen woont ze in de wijk South Central in Los Angeles. Haar opstandige buurman Obie (Daniel Craig) is de enige witte man in de buurt die wordt gedomineerd door Afro-Amerikanen, Latino’s en Koreanen. Na de vrijspraak van de agenten die Rodney King mishandelden nemen raciale spanningen in de wijk toe. De twee vormen een onwaarschijnlijk verbond om Millie's kinderen veilig thuis te brengen in deze chaos. Kings belicht de befaamde rellen van 1992 bovenal vanuit het warme, tedere perspectief van deze familie. Nu het politieke klimaat in Amerika steeds meer deze onrust van 25 jaar geleden weerspiegelt, voelt dit krachtige sociale drama helaas weer bijzonder actueel.

Productiemaatschappij: Bliss Media (presents), CG Cinéma, Maven Pictures

Cast & Regisseur