compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Kings

Kings

**1/200
Waardering: 2.5/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

drama, filmhuis, misdaad, romantiek, thriller

Pitch van Kings
Halle Berry (Millie) en Daniel Craig (Obie Hardison)
Halle Berry (Millie) en Daniel Craig (Obie Hardison)
Delen op facebook
Kings
Nederlandse première: 19-7-2018
België, Frankrijk, 2017, 92 min,
Als er na de politiemishandeling van de zwarte Rodney King rassenrellen uitbreken in het Los Angeles van 1991, probeert Millie haar enorme gezin bij elkaar te houden. Ze krijgt onverwacht hulp van haar eigenzinnige buurman, de enige witte man in de wijk.
trailer en bijzonderheden over Kings
Bij de rassenrellen in 1991 kwamen meer dan 50 mensen om het leven. Rodney King overleefde de mishandeling, maar verdronk op 47-jarige leeftijd in een zwembad na inname van alcohol en drugs.
Aanloop van Kings
Halle Berry en Daniel Craig hebben beiden in Bondfilms gespeeld. Berry speelde Bondgirl in Die Another Day (2002) en Craig is James Bond sinds Casino Royale (2006). Halle Berry won een Oscar voor haar hoofrol in Monster's Ball (2001).
BioscoopAgenda van Kings

Kings in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Kings zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Na de mishandeling van Rodney King explodeert het South Central Los Angeles van 1991. Millie (Halle Berry) probeert haar enorme gezin bij elkaar houden. Ook met Daniel Craig.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Kings, het Engelstalige speelfilmdebuut van regisseur en scenarioschrijver Deniz Gamze Ergüven (Mustang), speelt zich af tegen de achtergrond van de rellen in Los Angeles tijdens de Rodney King-rechtszaak in 1992.

Millie (Halle Berry) is een hardwerkende, alleenstaande moeder. Samen met haar acht geadopteerde kinderen woont ze in de wijk South Central in Los Angeles. Haar opstandige buurman Obie (Daniel Craig) is de enige witte man in de buurt die wordt gedomineerd door Afro-Amerikanen, Latino’s en Koreanen. Na de vrijspraak van de agenten die Rodney King mishandelden nemen raciale spanningen in de wijk toe. De twee vormen een onwaarschijnlijk verbond om Millie's kinderen veilig thuis te brengen in deze chaos. Kings belicht de befaamde rellen van 1992 bovenal vanuit het warme, tedere perspectief van deze familie. Nu het politieke klimaat in Amerika steeds meer deze onrust van 25 jaar geleden weerspiegelt, voelt dit krachtige sociale drama helaas weer bijzonder actueel.