compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Robert Downey Jr. wordt Sherlock Holmes

Robert Downey Jr. wordt Sherlock Holmes

Guy Ritchie regisseert film over superdetective

10-7-2008 Vorige week berichtten we al over een te maken Sherlock-komedie met Sacha Baron Cohen en Will Ferrell. Ook Guy Ritchie is bezig met een film over de beroemde detective, maar zal het over een serieuzere boeg gooien.

Delen op facebook

Ritchie wil in zijn film een hoofdpersonage neerzetten dat minder stoffig is dan in vorige verfilmingen van het boek van Sir Arthur Conan Doyle. In de hoofdrol heeft hij daarom Robert Downey Jr. gecast, die onlangs nog hoge ogen gooide in de stripverfilming Iron Man.

Het verhaal van de film zal gebaseerd zijn op een strip die producent Lionel Wigram maakt op basis van het boek van begin 20ste eeuw. Het filmconcept zal avontuurlijker zijn en de personages zullen donkerdere karaktertrekjes vertonen.

Downey Jr. raakte betrokken bij het project via zijn vrouw, die voor een van de producenten werkt. Toen hij het script onder ogen kreeg, was hij meteen verkocht.

De opnames voor de film staan gepland voor de herfst van dit jaar. Voor de release richt Warner Bros zich op oktober 2009.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.