compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal: films, nieuws

 

Biografie van Jake Gyllenhaal

Jake begon zijn gevarieerde acteercarriere toen hij 11 jaar was in de film "City Slickers" (1991). Het is geen wonder dat hij in de filmwereld terechtkwam. Zijn ouders zijn namelijk regisseur Stephen Gyllenhaal en scenarioschrijfster Naomi Foner, en zijn zus is de bekende actrice Maggie Gyllenhaal. Jake speelde als kind af en toe in films die zijn vader regisseerde.

Nadat hij in 1998 van de Harvard-Westlake middelbare school kwam in Los Angeles, vertrok Jake naar de Colombia Universiteit om Oosterse religies en filosofie te studeren. In zijn tweede jaar stopte hij ermee, om zich helemaal te kunnen richten op het acteren.

Jake's grote doorbraak was zijn eerste hoofdrol in de waargebeurde familiefilm "October Sky" (1999). Hij speelde de broer van zijn real-life zus Maggie in de film Donnie Darko (2001) en behaalde positieve kritieken in de rol van deze verknipte tiener. Jake liet vervolgens zijn talent zien in onder meer de blockboster The Day After Tomorrow (2004), het oorlogsdrama Jarhead (2005) en de met drie Oscars bekroonde Brokeback Mountain (2005), waarvoor hij genomineerd werd voor een Oscar voor Beste Bijrol in 2006.

In de op het bekende computerspelletje gebaseerde film Prince of Persia: The Sands of Time (2010) laat Jake een nieuwe kant van zichzelf zien als afgetrainde actieheld. De variatie die Jake laat zien in het uitkiezen van rollen zal er naar alle waarschijnlijkheid voor zorgen dat we nog lang kunnen genieten van zijn acteerprestaties.

Jake's liefdesleven is gevuld met bekende actrices. Van 2003 tot 2004 was Jake samen met de actrice Kirsten Dunst. Daarna had hij een relatie met de actrice Reese Witherspoon, naast wie hij speelde in Rendition (2007). De relatie liep stuk in 2009.

Trivia over Jake Gyllenhaal

Zijn zus Maggie en hij zijn de eerste broer en zus die allebei genomineerd zijn voor een Oscar in de 21e eeuw.

Jake Gyllenhaal In het nieuws

Recensie Okja

'Mix van satire, kinderfilm en actie'

29-6-2017 BiosAgenda.nl recenseert normaal gesproken geen Netflix-films, maar eens moet de eerste keer zijn. Wat is dan een betere film om mee te beginnen dan Okja?

De prijs waar het allemaal om te doen is.

BAFTA's maakt genomineerden bekend

10-1-2017 De awards vliegen je deze dagen om de oren. Vandaag komen daar de BAFTA's bij, de belangrijkste Britse filmprijzen. Vooral La La Land is veel genomineerd.

Amy Adams in Nocturnal Animals

Nocturnal Animals recensie

'Prachtige, maar lege beelden'

30-11-2016 Gedurende heel Nocturnal Animals wachtte ik op iets. Een moment waarop de film tot mij ging spreken. Want ik zag een film die connecties en betekenis suggereerde de ik niet voelde. Of niet begreep.

(c) Remain in Light

Demolition recensie

'Niet subtiel'

13-4-2016 Jake Gyllenhaal is in tranen nadat hij zijn vrouw verliest bij een auto-ongeluk. Alleen zijn het geen echte tranen. Hij oefent het huilen in een spiegel vlak voor de begrafenis.

Speelweek 37: nu in de bioscoop

9-9-2015 Wat komen er toch mooie films uit iedere week! BiosAgenda zet ze sinds jaar en dag op een rij: deze week komen er acht nieuwe films uit en de film van de week is Southpaw.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Jake Gyllenhaal Feiten

Jake Gyllenhaal in Demolition
acteur, producent, stemacteur
Geboren 19-12-1980
Jake is opgegroeid in de filmwereld en begon op zijn 11e te acteren. Hij speelt gevarieerde rollen en is in 2010 te zien in de hoofdrol van Prince of Persia: The Sands of Time.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

78 films in Utrecht deze week

78 films in Utrecht deze weekDe laatste filmvertoning in Utrecht is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl