compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 37: nu in de bioscoop

Speelweek 37: nu in de bioscoop

Wat komen er toch mooie films uit iedere week! BiosAgenda zet ze sinds jaar en dag op een rij: deze week komen er acht nieuwe films uit en de film van de week is Southpaw.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Een bokser (Jake Gyllenhaal) vecht zich een weg naar de top maar als hij die eindelijk heeft bereikt slaat het noodlot toe en valt zijn leven uiteen. Hij moet gaan strijden voor zijn dochter terwijl hij werkt aan een comeback.

Regisseur Antoine Fuqua maakte eerder Training Day, Shooter en Olympus Has Fallen.

Dan The Wolfpack. Een groep broers is nog nooit buiten geweest omdat dat niet mag van hun vader. De enige manier waarop ze de buitenwereld kennen is via films. Zij spelen de films dan ook na in hun appartement. Op een dag besluiten de broers toch naar buiten te gaan.

Wil je weten wat onze redacteur van deze documentaire vond? Lees dan hier zijn recensie!

Vacation gaat over de familie Griswald. Rusty, gespeeld door Ed Helms, wil met zijn gezin op vakantie om de familieband te versterken, iets wat zijn vader ook altijd deed. Onderweg naar Walley World, een reis dwars door Amerika, komt de familie en vele bizarre situaties terecht.

Deze film is een vervolg op de National Lampoon films met Chevy Chase waarin het gezin Grimwold op vakantie gaat. Ed Helms speelt nu de rol van Rusty, de zoon van het gezin die nu volwassen is.

Deze week hebben we weer een Nederlandse film in ons overzicht zitten: Schone Handen. Sylvia heeft altijd gedaan alsof de criminele carrière van haar man Eddie niet bestond. Als haar kinderen in gevaar komen wil ze echter uit het milieu stappen en vluchten. Eddie laat dit echter niet zomaar gebeuren. Sylvia wordt gespeeld door Thekla Reuten. Eddie wordt gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van René Appel.

In Kat en Muis maken we kennis met Belle. Belle woont bij haar tante in een kleine gemeenschap. Als ze achter haar schaamtevolle familiegeschiedenis komt zet dit haar relatie met haar vriendje Max onder spanning. Als haar tante overlijdt ontmoet Belle haar moeder weer.

Que Horas Ela Volta? won de publieksprijs tijdens het World Cinema Amsterdam festival. De film is nu ook in de rest van Nederland te zien. Val is een huishoudster die al jarenlang voor hetzelfde gezin werkt. Ze maakt niet alleen schoon maar is ook altijd de steun en toeverlaat geweest van de zoon van het gezin. Alles verandert als haar eigen dochter Jessica op de stoep staat. Jessica weigert zich aan te passen aan de regels van het gezin en Val moet kiezen tussen haar dochter en werkgever.

Seymour: An Introduction is een documentaire van Ethan Hawke over Seymour Bernstein. Bernstein had een goede carrière als concertpianist. Op zijn 50e gooide hij het roer om en werd pianoleraar. Ethan Hawke is groot fan van zijn werk als docent en guru en volgt hem in deze documentaire.

We sluiten af met de nieuwe film van "M. Knight Shyamalan". Een broer en zus gaan logeren bij hun opa en oma in Pennsylvania. Ze worden hartelijk ontvangen maar mogen niet uit hun kamer na half tien. Als ze dit toch doen komen ze achter de gruwelijke waarheid.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.