compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Martin Freeman

Martin Freeman

Martin Freeman: films, nieuws

 

Biografie van Martin Freeman

Martin Freeman is een Engels acteur die zowel in film en TV producties te zien is. Zo zien we hem in de TV serie Sherlock als Dr. Watson en als Bilbo Baggins in The Hobbit trilogie.

Martin Freeman's carrière kreeg een vlucht toen hij een rol speelde in de Britse versie van The Office als Tim Canterbury. Sindsdien zien we hem in allerlei rollen op TV en in film. Zo zagen we hem in Love Actually en de TV serie Sherlock.

Het grootste project waarbij Freeman nu bij betrokken is de driedelige verfilming van The Hobbit. Hier speelt hij de hoofdrol van Bilbo Baggins.

De trilogie bestaat uit The Hobbit: An Unexpected Journey, The Hobbit: The Desolation of Smaug en "The Hobbit: There and Back Again". De films worden alledrie geregisseerd door Peter Jackson.

Trailer met Martin Freeman

Martin Freeman In het nieuws

Lupita Nyong'o, Chadwick Boseman en Danai Gurira in Wakanda Nyong'o in Black Panther (2018) | © Marvel Studios

Recensie Black Panther

Geslaagd Afrikaans Marvel-avontuur

19-2-2018 Al maanden is er een oorverdovende fluistermarketingcampagne gaande over de nieuwste film in het Marvel-universum: Black Panther. Het is zo’n film die je niet wilt zien in een filmzaal vol met filmjournalisten, maar in een zaal vol met jonge fans. BiosAgenda deed dat.

Martin Freeman in Captain America: Civil War

6-5-2015 De cast van Captain America: Civil War was al behoorlijk groot en nu is ook Martin Freeman (The Hobbit) toegevoegd aan de line-up. Het is nog niet bekend welke rol de acteur gaat spelen. Hij zal in elk geval naast Chris Evans, Robert Downey Jr. en Elizabeth Olsen te zien zijn. Captain America: Civil War wordt geregisseerd door Anthony en Joe Russo en verschijnt in mei 2016 in de bioscoop.

Cast the Hobbit compleet

Project lijkt eindelijk van de grond te komen

22-10-2010 "The Hobbit" van Peter Jackson heeft zijn cast bij elkaar. Het filmproject lijkt nu dan toch echt van start te gaan.

Laatste filmnieuws

Martin Freeman Feiten

© (c) Fat Les (bellaphon)
acteur, producent, stemacteur
Geboren 8-9-1971
Martin Freeman is een Engels acteur die zowel in film en TV producties te zien is. Zijn carriere kwam van de grond door zijn rol in the Office. Hij speelt Bilo Baggins in the Hobbit.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

67 films in Breda deze week

67 films in Breda deze week67 films zijn te zien in Breda deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl