compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 25-11 t/m 1-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 42: nieuw in de bioscoop

Speelweek 42: nieuw in de bioscoop

We zitten midden in de herfstvakantie en dat betekent dat er lekker veel films uitkomen. Deze week zijn het er acht waaronder een aantal kinderfilms. De film van de week is het rechtbankdrama The Judge.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In The Judge keert de rebelse en eigenzinnige advocaat Hank Palmer (Robert Downey Jr.) terug naar zijn geboortedorp. Daar komt hij erachter dat zijn vader, gespeeld door Robert Duvall, verdacht wordt van moord. Hij zal op zoek moeten gaan naar de waarheid en de connecties moeten herstellen met zijn ontvreemde familie. Zal dit zijn vruchten afwerpen? Of moet hij deze zaak opgeven?

Deze film opent in 2014 het Toronto Film Festival.

Een tip voor mensen met kinderen: Het leven volgens Nino: Nino leeft een goed leven totdat zijn moeder opeens overlijdt. Zijn vader kijkt niet meer naar hem en zijn broer om: Nino slaapt in een tent in de tuin en gaat niet meer naar school. Als Nino erachter komt dat hij met dieren kan praten gebruikt hij dit om het gezin weer beter te maken.

De stem van het konijn in deze film wordt gedaan door cabaretier Ronald Goedemondt.

Nog een jeugdfilm: De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard. Als blijkt dat Amerigo, het paard van Sinterklaas, kan praten zijn de Pieten stomverbaasd. Wie had dat gedacht! Maar dan steelt slechterik de witte schimmel, zodat hij zo een talentenshow hoopt te winnen. De Club van Sinterklaas en Stijn zullen hun best moeten doen om hun geliefde vriend terug te vinden. Want zonder Amerigo, geen Sinterklaasfeest! Zal het hun lukken en op tijd?

Dan iets heel anders: A Walk Among the Tombstones. New York is in de greep van een reeks brute moorden. Een van de slachtoffers is de vrouw van een grote drugsdealer. Hij kan onmogelijk naar de politie gaan dus hij schakelt de hulp in van privé-detective Matt Scudder (Liam Neeson). Hij bijt zich vast in de zaak en komt in aanraking met een groep psychopaten.

Sinds Taken wordt Liam Neeson steeds vaker gevraagd voor actierollen. Zo zagen we hem een tijd terug in Non-Stop.

Pride neemt ons mee naar de zomer van 1984 en de mijnwerkers staken tegen het beleid van Margaret Thatcher. Tijdens de Gay Pride wordt er een flinke donatie ingezameld om de mijnwerkers te steunen. De vakbond voelt zich echter gegeneerd om het geld aan te nemen. Een groep homoseksuelen besluiten om met een busje naar Wales te gaan om de donatie aan de mijnwerkers zelf te overhandigen.

Deze film won op het filmfestival een zogenaamde Queer Palm Award: een award voor de beste film met een LGBT-thema.

Heel bijzonder is Under the Skin: Scarlett Johansson is een alien die op aarde leeft als de mooie Laura. Op het platteland van Schotland verleidt zij mannen om haar honger te stillen. Als ze een man ontmoet met een zeldzame gezichtsafwijking wordt ze zich steeds meer bewust van haar eigen lichaam.

Door gebruik te maken van speciale handgemaakte camera's konden de filmmakers deze overal inbouwen en onzichtbaar houden voor het publiek. Enkele straatscènes zijn hiermee opgenomen in echte straten met nietsvermoedende mensen, die hoofdrolspeelster Scarlett Johansson niet herkenden. Zij moest steeds improviseren om het verhaal intact te houden.

Dan Gemma Bovery: Martin, een rijke, oudere hipster met een voor obsessie Gustave Flaubert, heeft een bakkerij in Frankrijk. Als het excentrieke koppel Bovery in het dorp komt te wonen, zet dit zijn leven op zijn kop. Vooral de sensuele Gemma, gespeeld door Gemma Arterton maakt een diepe indruk. Maar als een ex van haar opduikt, lijkt ze gedoemd te zijn voor het miserable lot van Emma Bovery. De bakker bekijkt dit met lede ogen aan.

We sluiten af met The Best of Me, die ook her en der staat geprogrammeerd met een Ladies Night. Dawson en Amanda hadden in het verleden een relatie. Na twintig jaar komen ze elkaar weer tegen op de begrafenis van een gezamenlijke vriend. De vonk slaat weer over. Maar kunnen zij twintig jaar nog overbruggen? Het stel wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.